1ο φεστιβάλ ΕΑΑΚ Ιωαννίνων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Μάη το 1ο φεστιβάλ ΕΑΑΚ Ιωαννίνων. Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με 2 συζητήσεις-workshops με θέματα  "Σεξισμός και ομοφοβία" και "Στρατευμένη τέχνη".

Τη συζήτηση για το σεξισμό που οργάνωνε το σχήμα μου, παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα βάζοντας ερωτήματα για το αν εξακολουθεί σήμερα να υπάρχει γυναικεία καταπίεση και πώς μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στη σεξιστική καταπίεση.

Στη συνέχεια ο Π. Σωτήρης, ο Π. Παναγιωτακόπουλος και η Κ. Μιχαηλίδου άνοιξαν τη συζήτηση για τα φοιτητικά κινήματα ανά τον κόσμο και την επίθεση στην εκπαίδευση. Την επόμενη μέρα η συζήτηση για την κρίση και την αντικαπιταλιστική προοπτική συγκέντρωσε περίπου 70 άτομα με ομιλητές τον Τ. Θανασούλα, τον Αγ. Ντρίζο και το Δ. Βογιατζίδη.

Μετά τις συζητήσεις και τις δύο μέρες ακολούθησαν συναυλίες με τους SCAB LEVEL, FOLK N' ROLL, mini & the moochers και τα ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ όπου πραγματικά ο κόσμος είχε γεμίσει το θεατράκι. Στο χώρο του φεστιβάλ παρουσία είχαν και το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο όπως και η ΚΕΕΡΦΑ. Αρκετός κόσμος υπέγραφε για τη Μανωλάδα και αγόραζε βιβλία. Το φεστιβάλ ήταν μία καλή αρχή για να αναβαθμιστούν τα πολιτικά γεγονότα της πόλης.

Αργυρή Ερωτοκρίτου, φοιτ. Ιατρικής, Resistance ΕΑΑΚ