ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - Μόνιμοι Διορισμοί Τώρα

Η Συνέλευση είναι το επόμενο βήμα μετά την πρώτη συγκέντρωση που έγινε την Πέμπτη 26/8 στο Υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας άμεσους συμπληρωματικούς διορισμούς και πρόσληψη όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο απάντησε αρχικά με τη βία των ΜΑΤ και στη συνέχεια με πλήρη κυνισμό, αφού η υφυπουργός Χριστοφιλοπούλου δήλωσε κατηγορηματικά ότι φέτος επιπλέον διορισμοί μονίμων δεν θα γίνουν παρά το κύμα συνταξιοδοτήσεων και τα 23.000 επίσημα κενά, παραπέμποντάς τους στο 2011, δηλαδή στις καλένδες, ενώ επανέλαβε την απόφασή τους για τμήματα 27 μαθητών στην πρωτοβάθμια και 30 στη δευτεροβάθμια. 

«Έχω συμπληρώσει 24μηνο και είχα επιτυχία στον ΑΣΕΠ τρεις φορές», μας είπε η Αναστασία, καθηγήτρια Αγγλικών. «Ήμουν σίγουρη ότι φέτος θα διοριζόμουν αλλά η κ. Διαμαντοπούλου είχε άλλα σχέδια για εμάς. Προτιμάει να μας ξαναστείλει μάλλον αναπληρωτές και ίσως μειωμένου ωραρίου, με αποτέλεσμα να μη διοριστούμε ποτέ, γιατί μας κόβει όλη την προϋπηρεσία, αφού η προϋπηρεσία μετράει μέχρι τον Ιούνιο. Φέτος διόρισε 15 καθηγητές αγγλικών και πήραν σύνταξη 415, τη στιγμή μάλιστα που έχει ανακοινώσει ότι τα Αγγλικά θα διδάσκονται από την Α´ Δημοτικού πιλοτικά. Αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Θέλουμε μόνιμους διορισμούς. Δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει ότι θα έχουμε μεταβατική περίοδο 2-3 χρόνια μέχρι τον επόμενο ΑΣΕΠ». 

«Φέτος το υπουργείο διόρισε 290 Νηπιαγωγούς ενώ θα έπρεπε να πάρει 750», μας είπε η Μαρία. «Πέρσι πήρε 710 και έπρεπε φέτος να πάρει τουλάχιστον τους ίδιους. Φέτος υποτίθεται ότι θα διορίζονταν όλοι της ειδικότητας μου, δηλαδή όσοι είχαν 24μηνο συν 40% και αντί γι αυτό κλειδώθηκαν οι πίνακες. Όποιος έχει έστω και ένα μόριο προϋπηρεσία πρέπει να διοριστεί. Εγώ εργάζομαι συνολικά 6 χρόνια στην εκπαίδευση. Είμαι 2 χρόνια αναπληρώτρια. Πέρσι ήμουν σε δυσπρόσιτο και ευτυχώς γιατί αλλιώς κινδύνευα να μην με πάρουν ούτε καν αναπληρώτρια. Πλέον η αναπλήρωση το μόνο που εξασφαλίζει είναι 9 μήνες δουλειά. Τίποτα περισσότερο, ούτε διορισμό ούτε τίποτα. Ντροπή τους!». 

Μπαλώματα


Χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι οργισμένοι από αυτή την πολιτική. Το Υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει να μπαλώσει τα χιλιάδες κενά με ωρομίσθιους και αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Οι πιστώσεις που εγκρίθηκαν για 15.760 αναπληρωτές και για 10.800 ωρομίσθιους. Το αποτέλεσμα θα είναι 4 στους 10 εκπαιδευτικούς να είναι εργαζόμενοι των 200 και των 500 ευρώ. 

Χρειάζεται στα σχολεία να σημάνει συναγερμός ενάντια στην κοροϊδία της Διαμαντοπούλου. Είναι λάθος η δήλωση του προέδρου της ΔΟΕ Δ. Μπράτη ότι η πρόσληψη 15.000 αναπληρωτών δείχνει ότι «παρά τις προβλέψεις του συμφώνου σταθερότητας αυτή η απόφαση, ερμηνεύεται και ως νίκη των εκπαιδευτικών». 

«Όσο το υπουργείο και η δικτατορία της κυβέρνησης θα μιλούν τη γλώσσα του κυνισμού και της ωμής βίας εμείς θα μιλάμε τη γλώσσα του αγώνα», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση η ΠΕΑΕ, η Συντονιστική Διοριστέων, και το Συντονιστικό Ωρομισθίων. «Οι πολιτικές που περιγελούν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μπορούν και πρέπει να ανατραπούν. Κόντρα στην παραίτηση και την απατηλή ατομική λύση αντιστεκόμαστε και παλεύουμε για το σχολείο που έχουν πραγματική ανάγκη οι μαθητές μας, τα παιδιά μας. Καλούμε τις ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να οργανώσουν από τις πρώτες κιόλας μέρες της σχολικής χρονιάς γύρο γενικών συνελεύσεων. Να απευθυνθούν σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες».