Ποιός οδήγησε τους πιλότους στο θάνατο;

Παρά τα μεγάλα λόγια για τον θάνατο των δυο νέων «στο βωμό του καθήκοντος» κανείς δεν εξηγεί τους λόγους αυτών των τόσο επικίνδυνων αερομαχιών που στοιχίζουν κάθε λίγο και λιγάκι τις ζωές νέων πιλότων. 

Ποιες ήταν οι πραγματικές εντολές των δυο πιλότων; Τι είδους αερομαχίες ήταν αυτές και για ποιο λόγο εκτελούσαν αυτές τις ασκήσεις; Οι επικίνδυνες προσομοιώσεις αναχαίτισης είναι ένα ακόμα δείγμα των πολεμοκάπηλων επιλογών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Ο κατάλογος των νεκρών συνεχίζει να μακραίνει σε ένα παιχνίδι που ως σκοπό έχει να αναδείξει την Ελλάδα σε σημαντικό στρατιωτικό παίχτη της περιοχής. Στην συγκεκριμένη περίοδο μάλιστα, και μετά την υπογραφή στρατιωτικών συμφωνιών μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του δολοφονικού σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ, η ένταση των πολεμικών ασκήσεων έρχεται να επιβεβαιώσει την «ετοιμοπόλεμη» θέση της Ελλάδας στο πλευρό των δολοφόνων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ. Το συγκεκριμένο μάλιστα σημείο της σύγκρουσης των F-16 είναι το σημείο εισόδου στον αεροδιάδρομο που ενώνει την Ελλάδα με το Ισραήλ. 

Απέναντι στα πολεμοκάπηλα σενάρια του Παπανδρέου και του Βενιζέλου που εμπλέκουν την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της περιοχής και έχουν ως αποτέλεσμα νεκρούς πιλότους και εκατοντάδες εκατομμύρια σπατάλης σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η απάντηση του αντιπολεμικού κινήματος είναι ξεκάθαρη. Σταματήστε την συνεργασία με το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ, σταματήστε τις πολεμοχαρείς ασκήσεις, σταματήστε να θυσιάζετε ανθρώπινες ζωές και να σπαταλάτε δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς. Θέλουμε πιλότους για να πετάνε πυροσβεστικά αεροσκάφη, για να μεταφέρουν αρρώστους από τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές και όχι για να σκοτώνονται στα πολεμόχαρα παιχνίδια των υπουργών και των καραβανάδων.