Ηράκλειο

Την ημέρα του πολυτεχνείου, για πρώτη φορά στο Ηράκλειο,  συμμετείχε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Το μπλοκ της συγκροτούσαν μετανάστες από το Πακιστάν, την Συρία, την Ινδία, ο σύλλογος Αλβανών και αντιρατσιστές φοιτητές.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει εξορμήσεις με κείμενα στα αραβικά, τα ουρντού και τα αλβανικά που καλούσαν τους μετανάστες να διαδηλώσουν στην πορεία του Πολυτεχνείου και να δώσουν μεγαλύτερη ουσία στην πάλη για τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και όχι απλά να μείνουμε στο επετειακό. Φτιάξαμε πανό της κίνησης στα ελληνικά, ουρντού και αλβανικά και ο σύλλογος Αλβανών έφτιαξε επίσης δικό του πανό με αντιρατσιστικά συνθήματα.

Η δυνατότερη στιγμή στην προσυγκέντρωση ήταν όταν ο Αλί μίλησε στο μικρόφωνο κρατώντας στο χέρι την πικέτα της Κίνησης για την νομιμοποίηση των μεταναστών και κάλεσε όλο τον κόσμο της διαδήλωσης να παλέψει ενάντια σ’ αυτό το σύστημα που προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των μεταναστών και της υπόλοιπης εργατικής τάξης.

Απάντηση

Τελείωσε την τοποθέτησή του με το σύνθημα «εργάτες ενωμένοι-ποτέ νικημένοι» και η αποδοχή και το χειροκρότημα του κόσμου ήταν η καλύτερη απάντηση στα Μ.Μ.Ε. και την κυβέρνηση που προσπαθούν να πείσουν ότι ο κόσμος στηρίζει την ρατσιστική πολιτική τους.

Αλλά και μέσα στην πορεία δώσαμε τον παλμό με συνθήματα για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών αλλά και ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους πολέμους.

Όσοι ήταν διστακτικοί στην αρχή, πείστηκαν για την δύναμη που μπορεί να αποκτήσει το κίνημα και μας  ζητούσαν τα τηλέφωνα μας ώστε να δούμε πως μπορούμε να οργανώσουμε μαζί τη συνέχεια.

Η είσοδος της χρυσής αυγής στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει απέναντι της ένα μαζικό και δυναμικό κίνημα που γίνεται όλο και δυνατότερο και θέλουμε να συνδεθεί με τις καταλήψεις και τις απεργίες.  Επόμενο βήμα μας είναι η οργάνωση μιας πολύ δυναμικής πανεργατικής απεργίας, στις 15 Δεκέμβρη, κομμάτι της οποίας θα είναι και η πάλη για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών εργατών. Θα συνεχίσουμε με μια συνέλευση της Κίνησης μετά τη σύσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα στις 25 Νοέμβρη για να μπει νέο πρόγραμμα κινητοποιήσεων.

Αλί, Αμπάς, Μάνος, Κασσάνδρα, ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου