Κοινή σύσκεψη

Παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 16/11, είδε το φως της δημοσιότητας άλλη μία υπόθεση βασανισμού μετανάστη μέσα σε αστυνομικό τμήμα. Αυτή τη φορά τον άγριο βασανισμό του στο ΑΤ Περιστερίου κατήγγειλε ο 43χρονος Αφγανός πρόσφυγας Τζαν Αλί Μερσάι, πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ο Τζαν χτυπήθηκε άγρια από 4 αστυνομικούς, με μπουνιές και κλωτσιές, κλομπ και σίδερα για δύο ολόκληρες ώρες μέχρις ότου λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου οι γιατροί διαπίστωσαν σημάδια κακοποίησης σε όλο του το σώμα.

Σε ανάλογες προκλήσεις προχώρησε και η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, δύο ημέρες μετά, την Πέμπτη 18 Νοέμβρη. Η περιπολία των δημοτόμπατσων σταμάτησε μικροπωλητή, και παρά την επιμονή του ότι οι πάπυροι που είχε μέσα στην τσάντα του είχαν γραμμένους ιερούς, για αυτόν στοίχους, από το Κοράνι, ο ένας εκ των αστυνομικών πέταξε τους πάπυρους κάτω και τους ποδοπάτησε, μπροστά στα μάτια δεκάδων μεταναστών. Αμέσως  μετά  συνέλαβαν και χτύπησαν τον διαμαρτυρόμενο μετανάστη. Άμεσα υπήρξε αντίδραση και μια αυθόρμητη διαδήλωση  που έγινε στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, που ανάγκασε την αστυνομία να αφήσει ελεύθερο τον μικροπωλητή μετανάστη.

Αποδιοπομπαίοι τράγοι

Πίσω από αυτές τις επιθέσεις της αστυνομίας υπάρχει η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, παίζει το χαρτί του ρατσισμού, επιδιώκοντας να μετατρέψει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία των πολιτικών του Μνημόνιου-ΕΕ-ΔΝΤ.

Ολη η προπαγάνδα έδωσε το πρασινο φως στην αστυνομία και στους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, να επιτίθονται με τη βία σε μετανάστες και πρόσφυγες, να καίνε θρησκευτικούς χώρους λατρείας, ακόμα και σε εκδηλώσεις της αριστεράς. Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να σταματήσουν μόνο με την μαζική ενωτική κινητοποίηση των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ΚΕΕΡΦΑ και η Ενωση Μεταναστών Εργατών καλούν τα συνδικάτα, τις κοινότητες μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις οργανώσεις της Αριστεράς, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να παρευρεθούν σε μια ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη 25 Νοέμβρη, στις 6μμ στην ΕΣΗΕΑ, με σκοπό την οργάνωση και τον συντονισμό για την πραγματοποίηση μεγάλου αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.