ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Τα επόμενα βήματα

Μεγάλη κεντρική πολιτική συγκέντρωση θα ανακοινώσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις επόμενες μέρες για να συζητήσει τα επόμενα βήματα μετά την επιτυχία των συνδυασμών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στις 7 Νοέμβρη. Η συζήτηση αυτή έχει ήδη αρχίσει μέσα στις μάχες που ανοίγουν, από τις καταλήψεις στις σχολές μέχρι τις απεργίες στους δήμους, αλλά και σε μια σειρά από πόλεις και γειτονιές, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει εκδηλώσεις και συνελεύσεις των τοπικών επιτροπών

Πολυτεχνείο

Μια εικόνα χίλιες λέξεις ήταν το αμφιθέατρο ΜΑΧ στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα πλαίσια του εορτασμού του Πολυτεχνείου με κεντρικούς ομιλητές τους Α. Χάγιο, Π. Κωσταντίνου, Θ. Διαβολάκη και πολλούς άλλους συντρόφους-ισσες που πήραν το λόγο από τα κάτω. Το ΜΑΧ κυριολεκτικά ξεχείλισε από εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους που είτε καθιστοί στις καρέκλες και στις σκάλες, είτε όρθιοι στη γαλαρία, στο χώρο γύρω από την έδρα, στους διαδρόμους, άκουγαν τους ομιλητές να αναπτύσσουν τις θέσεις τους χωρίς καν την ύπαρξη μικροφώνου.

Θεσσαλονίκη

Σχεδόν 200 αγωνιστές συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη στην οποία παραβρέθηκαν σύντροφοι-ισσες από όλη την Κεντρική Μακεδονία με ομιλητές τον Ζήση Κλεισιάρη και το Γιάννη Κούτρα. Το λόγο πήραν πολλοί αγωνιστές από εργατικούς χώρους και την εκπαίδευση μεταφέροντας τις εικόνες από την απεργία στους ΟΤΑ μέχρι τις κινητοποιήσεις στις σχολές. «Σύντροφοι από τις Σέρρες, την Χαλκιδική, τα Βασιλικά, την Πέλλα μετέφεραν με ενθουσιασμό τις εικόνες από τη δράση τους. Κοινή πεποίθηση ήταν η ανάγκη δημιουργίας δυνατών τοπικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» μας είπε ο Νίκος Τουρνάς.

Πειραιάς

Στο κλίμα του πολιτικού σεισμού που προκάλεσαν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, έγινε η πανηγυρική εκδήλωση της «Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Κίνησης - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ» την Κυριακή το πρωί. Tη συζήτηση άνοιξε ο υποψήφιος επικεφαλής της κίνησης Θανάσης Διαβολάκης και στη συνέχεια ο Νίκος Καββαδάς, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στον Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» στην Αττική. Στην κουβέντα συμμετείχαν πολλοί ομιλητές από χώρους δουλειάς, σχολές, από τη γειτονιά σε μια πλούσια συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Η κουβέντα έκλεισε με την προοπτική για καλύτερη οργανωτική συγκρότησης της δημοτικής αντικαπιταλιστικής κίνησης, στα πλαίσια της εξωστρεφούς παρέμβασης και επικοινωνίας.

Ηράκλειο

Εβδομήντα περίπου αγωνιστές συμμετείχαν στην τοπική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ηράκλειο Κρήτης. Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε η Τόνια Αντωνίου, άνοιξε ο Νίκος Παπακανάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για το Ηράκλειο, αναλύοντας τα αποτελέσματα. «Στη συνέχεια το λόγο πήραν σύντροφοι-ισσες από μια σειρά χώρους, εκπαιδευτικοί, ξενοδοχοϋπάλληλοι, δικηγόροι, φοιτητές και στο τέλος της εκδήλωσης 30 άτομα έγιναν μέλη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θα συνεχίσουμε τις εγγραφές μελών μέσα στο Νοέμβρη, ώστε πριν από τα Χριστούγεννα να προχωρήσουμε σε νέα γενική συνέλευση» μας είπε ο Βασίλης Μυρσινιάς.

Αγ.Παρασκευή

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο "Η αντικαπιταλιστική αριστερά στο προσκήνιο - Δύναμη Ανατροπής", που οργάνωσε η τ.ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγ.Παρασκευής-Χολαργού-Παπάγου, το Σάββατο 20/11, στο Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Στέλλιος Μιχαηλίδης. «Την εισήγηση έκανε ο σ. Κώστας Παπαδάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στα Βόρεια και πάνω από 80 άτομα συμμετείχαν στην πλούσια κουβέντα που ακολούθησε, με κύρια ζητήματα το χτίσιμο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των τοπικών επιτροπών της, και την παρέμβασή της στους απεργιακούς αγώνες που ξεσπούν από την επομένη των εκλογών. Μεγάλο χειροκρότημα απέσπασε η είδηση για την κατάκτηση του πολιτικού ασύλου από τους Ιρανούς πρόσφυγες, ενώ χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση αιωνόβιου συντρόφου, για την οργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τα κάτω, στα μέρη που έλεγχε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, την περίοδο της κατοχής».