Πάτρα

Η πορεία που ξεκίνησε από το Παράρτημα για τη επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν η πιο μαζική των τελευταίων ετών. Οι 7.000 διαδηλωτές, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμα πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν θα περάσουν, αφού τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν κατά του ΔΝΤ, της κυβέρνησης και  της Ε.Ε., ζητώντας τη διαγραφή του χρέους.

Η διάθεση της αστυνομίας είχε φανεί από το πρωί με αρκετές προληπτικές προσαγωγές ενώ η πορεία αντιμετώπισε την πιο σκληρή καταστολή που γνώρισε η Πάτρα από την εποχή του Ν. Τεμπονέρα. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με βροχή ασφυξιογόνων και δακρυγόνων από την αρχή κιόλας της πορείας ,χωρίς αφορμή, διαλύοντας όλα τα μπλοκ, μαζί και το μπλοκ της Ανταρσυα. Μάλιστα, μεγάλες ομάδες διαδηλωτών έτρεξαν στα στενά σπάζοντας από τον κύριο όγκο της πορείας. Στη συνέχεια όμως τα μπλοκ ανασυγκροτήθηκαν και η πορεία ολοκληρώθηκε περνώντας από το μνημείο του δολοφονηθέντα καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα για να καταλήξει ξανά στο Παράρτημα. Ακολούθησαν αρκετές προσαγωγές ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ένας σπουδαστής των ΤΕΙ από δακρυγόνο στο πρόσωπο.

Η μαζικότητα και η ανασυγκρότηση της πορείας είναι η απάντηση στα μέτρα και την άγρια καταστολή δίνουμε το επόμενο ραντεβού στην οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σοφία Τόγια