“Κοινός βηματισμός”

Στην μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και στην απόκρουση των επιθέσεων της κυβέρνησης δεν έχουν μπει μόνο οι φοιτητές. Την ανάγκη κοινού βηματισμού όλων των αγωνιζόμενων κομματιών της εκπαίδευσης μας τόνισε σε δήλωση της στην ΕΑ η Τίνα Ζορμπαλά, Γραμματέας του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Αφού η κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο για την κατεδάφιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου στράφηκε στην ανώτατη εκπαίδευση επιχειρώντας την πλήρη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης. Η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να απαιτήσει άμεση απόσυρση των μέτρων, αξιοποιώντας την εμπειρία των αγώνων ενάντια στο προσχέδιο της Γιαννάκου, ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και του Δεκέμβρη του 2008. Ο μόνος διάλογος που μπορεί να γίνει είναι ο διάλογος των αγώνων, των καταλήψεων, της απεργίας διαρκείας. Μόνο ο συντονισμός και ο κοινός βηματισμός μαχόμενων φοιτητών, πανεπιστημιακών και εργαζόμενων μέσα στα πανεπιστήμια μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες για την ανάπτυξη ενός κινήματος ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης».

Σε αυτήν την κατεύθυνση πολύ σημαντική είναι η δεύτερη συνάντηση με συμμετοχή φοιτητών, εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών που θα γίνει την Παρασκευή 26/11 στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΛΜΕ με στόχο να καθοριστούν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες μετά την πρώτη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Νοέμβρη.