ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Γαλατσίου και Αγίας Λαύρας, έκλεισαν το δρόμο για περίπου μιάμιση ώρα και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σε οδηγούς και κατοίκους της περιοχής. «Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολικών μονάδων δεν είναι ένα φαινόμενο που έγινε τώρα. Είναι μια χρόνια προσπάθεια για συνολικές αλλαγές στην εκπαίδευση.

Μεγάλος στόχος είναι η μείωση του κόστους του δημόσιου σχολείου αφενός και αφετέρου η εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού και η μείωση των διορισμών στο δημόσιο σχολείο», δήλωσε στην ΕΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αθηνά», Θοδωρής Θεοδωρόπουλος. «Αυτές οι αλλαγές επιταχύνουν αυτή την διαδικασία εξ ονόματος της τρόικα και του Μνημονίου. Ταυτόχρονα, υπάρχει η κατάργηση των νοσοκομείων και η υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα αυτών των υπηρεσιών. Από τον Σεπτέμβριο με την αξιολόγηση-χειραγώγηση, με το νέο μισθολόγιο, με την απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων θα επιβάλλουν ένα συγκεντρωτικό μοντέλο σε όλα τα σχολεία.

Θα καταργηθούν οργανικές θέσεις κατά 30%. Στο Γαλάτσι θα καταργηθούν πέντε σχολεία. Το ίδιο σχεδιάζεται να γίνει στην ευρύτερη περιοχή». Εντυπωσιακή παρουσία είχαν οι μαθητές που έδωσαν ζωντάνια στην κινητοποίηση και φώναζαν ευφάνταστα συνθήματα και τραγούδια. «Στους δρόμους είναι οι μαθητές, έξω από τα σχολεία οι πολυεθνικές», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πουλήστε κανά πύραυλο να πάρουμε βιβλία», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι για το Μνημόνιο και την Αστυνομία» ήταν μερικά από τα συνθήματα της διαδήλωσης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αυτοσχέδιες πικέτες και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.