Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας

Ο Ραγκούσης απέκλεισε για άλλη μία φορά με δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των μεταναστών απεργών πείνας. Όπως είπε αν γινόταν αυτό «θα θέταμε την Ελλάδα σε σοβαρό κίνδυνο» ιδίως μπροστά στο «υπαρκτό ενδεχόμενο μεταναστευτικών κυμάτων από τη Βόρεια Αφρική».Την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών, επανέλαβε και ο Παπουτσής τη Δευτέρα 28/2 την ώρα που δεκάδες απεργοί πείνας μεταφέρονταν στα νοσοκομεία.

Ο Ραγκούσης, ο Παπουτσής και όλη η κυβέρνηση συστρατεύεται με τους Σαρκοζί, Μέρκελ και Κάμερον που θέλουν μια Ευρώπη- ρατσιστικό φρούριο και που τώρα θέλουν να κλείσουν πιο ασφυκτικά τα σύνορα της Ευρώπης απέναντι στους εξεγερμένους λαούς της Β.Αφρικής και της Μ.Ανατολής κόντρα στους δικτάτορες με τους οποίους η ΕΕ συνεργάζεται για δεκαετίες. Πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών που εκφράζεται σε κάθε Δήμο, Σχολή και συνδικάτο.

Αυτό το κλίμα ανάγκασε τη ΓΣΕΕ να δώσει το λόγο σε έναν από τους 237 απεργούς πείνας του κτιρίου Υπατία, στη διάρκεια της πανεργατικής συγκέντρωσης στο Πεδίο του Άρεως. Δεκάδες είναι επίσης τα ψηφίσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων σε όλη την Ελλάδα, που ζητούν νομιμοποίηση των μεταναστών. Την περασμένη εβδομάδα επίσκεψη αλληλεγγύης στο κτίριο Υπατία πραγματοποίησαν ακόμα και τα μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ψήφισμα που εκφράζει την αλληλεγγύη του στους μετανάστες απεργούς πείνας και ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πετρούπολης την Τρίτη 22/2.

Επίσης αντιρατσιστικό ψήφισμα για τους 300 μετανάστες πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στις 24/2 το οποίο παίρνει σαφώς θέση υπέρ των αιτημάτων των μεταναστών. Αντίθετα, όταν προτάθηκε ψήφισμα που εξέφραζε την αλληλεγγύη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στους 300 μετανάστες “αντιμετωπιστήκαμε με πρωτοφανή εχθρότητα από την πλειοψηφούσα παράταξη (ΠΑΣΟΚ), που μαζί με τη δεξιά, φωνάζοντας και χειρονομώντας, δεν άφησαν ούτε καν να επιχειρηματολογήσει κανείς για την

αναγκαιότητα να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Εμπόδισαν με αυτό τον τρόπο να συζητηθεί το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο”, μας περιγράφει ο Σεραφείμ Ρίζος, περιφερειακός Σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης που πήρε την πρωτοβουλία για το ψήφισμα. Η κλιμάκωση της πίεσης απέναντι στην κυβέρνηση χρειάζεται να συνεχιστεί. Οργανώνοντας ταυτόχρονα τους δύο μεγάλους σταθμούς του αντιρατσιστικού κινήματος στις 19 και 21 Μάρτη, χρειάζεται να απλώσουμε την αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες διεκδικώντας νομιμοποίηση των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες σε κάθε Δήμο, εργατικό χώρο και χώρο νεολαίας.

Διαβάστε επίσης:

Συλλαλητήρια 19 Μάρτη

Συλλαλητήριο 19 Μάρτη μέρα δράσης στα σχολεία 21 Μ

Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Οχι στο τείχος του αίσχους