Ελληνικό: Ξεπούλημα vs μητροπολιτικό πάρκο

Ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής του ΕΜΠ παρουσίασε μια μελέτη της ομάδας του η οποία δείχνει πως στο χώρο του αεροδρομίου μπορεί να δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου με το ένα εκατοστό των χρημάτων που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να επενδύσει για να το πουλήσει μετέπειτα σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Παραβρέθηκαν περίπου 100 άτομα, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών συλλογικοτήτων και κάτοικοι των τριγύρω περιοχών. Ήταν κοινή αποδοχή σε όλες τις τοποθετήσεις πως χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη για το Ελληνικό, κάτι που θα οργανωθεί μέσα από την ενημέρωση του κόσμου και την ανάληψη δράσεων. Επόμενο ραντεβού δόθηκε για την καθαρά Δευτέρα όπου θα γιορταστούν τα Κούλουμα με μια μεγάλη συγκέντρωση στον χώρο του αεροδρομίου. Όλος ο κόσμος που παλεύει ενάντια στις

περικοπές και τις απολύσεις καταλαβαίνει ποιες επενδύσεις θα βοηθήσουν την καλυτέρευση της ζωής του και πώς οι επιτήδειοι προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των ελεύθερων χώρων και των πάρκων. Είναι μια μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί, κάτοικοι και συμπαραστάτες!

• Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/2 στην Άρνισσα του Δήμου Έδεσσας για τη διακοπή της γραμμής του ΟΣΕ Θεσσαλονίκη-Φλώρινα. Η διακοπή του δρομολογίου έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής καθώς δεν υπάρχουν συχνά δρομολόγια του ΚΤΕΛ, ενώ δεν υπάρχει πλέον σύνδεση με τη Φλώρινα όπου σπουδάζουν φοιτητές από την περιοχή.