48ωρη στην Cosmote 3-4/3 και 24ωρη ΟΜΕ-ΟΤΕ 4/3 Πάρτε πίσω τις απολύσεις!

Η ΟΜΕ ΟΤΕ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία στον Ομιλο ΟΤΕ την Παρασκευή 4/3 και «συνέχιση από Τρίτη 8/3 ενεργειών αλλά και απεργιακών κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν από τη διαρκή συνεδρίαση των οργάνων της» καλώντας την διοίκηση της πιο κερδοφόρας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας να πάρει πίσω τις απολύσεις. 48ωρη απεργία 3-4 Μάρτη έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Cosmote. Εκατοντάδες οργισμένοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Μάρτη, έξω απο τον χώρο που γινόταν διαβούλευση σωματείου και εργοδοσίας.

Εκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 2/3 στις 9πμ στο ξενοδοχείο Παρκ (Αλεξάνδρας) καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Cosmote, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για συνέχεια. «Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και έκρηξης της ανεργίας η Cosmote στρέφεται με ωμό εκβιασμό κατά των εργαζομένων και εντείνει την ανασφάλεια. Οι εργαζόμενοι στην Cosmote θα δώσουν με κάθε τρόπο την υπέρτατη μάχη για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο. Σε μια απίστευτη ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος Μ.Τσαμάζ (που τοποθετήθηκε με τις ευλογίες του υπ. Οικονομικών Παπακωσταντίνου) γράφει: «Η κατάργηση θέσεων εργασίας είναι επιτακτική.

Η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ακόμα πιο δύσκολη για εσάς…Σας ζητώ να κοιτάξετε μπροστά και να διατηρήσετε την αισιοδοξίας σας για το μέλλον. Να είστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσουμε τις απώλειες με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες. Αρκεί να διατηρήσουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη, το πάθος και την πίστη που έχουμε ως σύνολο προς την Cosmote» (!!!) Με τίτλο «εμπρός για απεργίες διαρκείας σε όλο τον ΟΤΕ» κυκλοφόρησε προκήρυξη της ΕΠΑΣΣ που αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Μέχρι τώρα η ΟΜΕ ΟΤΕ ακολούθησε την τακτική ‘του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων’. Το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών δεν είναι απλώς μηδέν αλλά και κάτω από το μηδέν. Οι ‘κινητοποιήσεις’ εξαντλήθηκαν με συμβολικές καταλήψεις των γραφείων της διοίκησης χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων.

Η τακτική αυτή δεν δίνει λύσεις…» «Το σωματείο εργαζομένων της INTRACOM πραγματοποίησε δύο 48ωρες απεργίες με αίτημα να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις και τις περικοπές των μισθών. Στην WIND το σωματείο πραγματοποίησε 24ωρη απεργία ενάντια στις επιθέσεις της εργοδοσίας», μας λέει η Αναστασία Μουστάκα εργαζόμενη στον ΟΤΕ. «Σ’ αυτό το δρόμο του αγώνα και των απεργιών πρέπει να μπουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, σε ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Το ζήτημα που είναι τώρα στην ημερήσια διάταξη, είναι η κλιμάκωση των απεργιών. Και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας και στον ΟΤΕ». Απεργία και στη Wind

Σε 24ωρη απεργία κατέβηκαν την Τρίτη 1/3 και οι εργαζόμενοι στη Wind μετά από κάλεσμα του σωματείου τους. «Η απεργία πήγε πολύ καλά, κάναμε περιφρούρηση στον κτήριο στην Καβάλας, αλλά οι συνάδελφοι απεργούσαν έτσι κι αλλιώς, με όλες αυτές τις εξελίξεις, υπάρχει αφύπνιση» μας είπε Σ. Σκεύος από το Σωματείο. Ηδη από την Πέμπτη 17/2 οι τεχνικοί στο Radio Transmission Operation (RTO) Αθήνας που έχουν την ευθύνη της συντήρησης των σταθμών βάσης για να μιλάνε οι συνδρομητές της εταιρίας, είχαν ξεκινήσει αποχή από την εργασία της ετοιμότητας (standby) την Πέμπτη 17/02/2011 μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων από το Τμήμα Προσωπικού που επιχειρεί να ανατρέψει τον επί 17 χρόνια τρόπο αμοιβής τoυς, με στόχο την μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων από 600 μέχρι 1500 ευρώ€. Από τις 21/2 προχώρησαν και σε καθημερινές στάσεις εργασίας.

«Στην 24ωρη της 23/2/2011 η συμμετοχή των συναδέλφων μας από όλη την εταιρεία ήταν ιδιαίτερα υψηλή αφού ‘νέκρωσε’ από εργασίες το κτήριο της Λ. Αθηνών όπου εργάζονται 700 συνάδελφοι τεχνικοί και από το τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών. Επίσης, δεν εργάστηκαν και οι συνάδελφοι στα Περιφερειακά Τμήματα, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Καβάλας, Κρήτης. Σημαντικό είναι πως δεν υπήρξε προσωπικό ασφαλείας και δεν υπήρξε επίβλεψη του δικτύου» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι. «Η επίθεση των εργοδοτών είναι ενιαία και ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, συνεχίζεται στην WIND και αν περάσει θα ακολουθήσουν όλες οι υπόλοιπες εταιρίες. Να μην τους κάνουμε την χάρη».