Όχι στο τείχος του αίσχους

“Τουλάχιστον 30 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση που οργάνωσε στην ΑΣΟΕΕ την Κυριακή 27/3 η ΚΕΕΡΦΑ των περιοχών Πατήσια και Αττικής”, μας είπε η Κατερίνα Παπαδούλη. “Τη συζήτηση άνοιξε ο Γιώργος Κόρρας εκ μέρους της πρωτοβουλίας καλλιτεχνών, ο οποίος τόνισε ότι είναι αναγκαιότητα για το κίνημα να επιτίθεται στα ιδεολογικά θεμέλια των ρατσιστικών αντιλήψεων, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα δυναμώνει πολιτικά και θα νικάει.

Ο Ρεζά Γκολαμί, εκπρόσωπος των Αφγανών πολιτικών προσφύγων, συνέδεσε τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων με τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, αφού τα σχέδια της κυβέρνησης είναι να στιβαχτούν μεταναστόπουλα σε σχολεία β' κατηγορίας.Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, κατέδειξε τη σημασία που έχει η παρουσία αντιρατσιστών σε κάθε δημοτικό και διαμερισματικό συμβούλιο για να μπει φραγμός και εκεί στους φασίστες.

Οι τοποθετήσεις που έγιναν από συντρόφους μετανάστες, μαθητές και εργαζόμενους, έβαλαν τα επόμενα βήματα για την επιτυχημένη οργάνωση του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στις 19 Μάρτη, καθώς και της ημέρας αντιρατσιστικής δράσης στα σχολεία, στις 21/3.Ως επόμενο ραντεβού, ορίστηκε η Καθαρά Δευτέρα, όπου θα παρέμβουμε στα "κούλουμα" στο Γαλάτσι με αντιρατσιστικό υλικό”.

“Την Τρίτη 1 Μάρτη οργανώσαμε μία πολύ επιτυχημένη αντιρατσιστική εξόρμηση στο 12ο Λύκειο Κάτω Πετραλώνων”, μας είπε η Ελεάννα Τσώλη. “Είχαμε πληροφορηθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο δρούσε μία ομάδα φασιστών. Αποφασίσαμε να οργανώσουμε μία μεγάλη εξορμηση ενόψει των δύο αντιρατσιστικών ραντεβού στις 19 και 21 Μάρτη. Απευθυνθήκαμε στα μέλη του ΣΥΝ στη γειτονιά και έτσι οργανώσαμε μία μεγάλη κοινή εξόρμηση με τη συμμετοχή 9 ατόμων.

Μοιράσαμε το κείμενο της ΚΕΕΡΦΑ για τις 19 Μάρτη και ένα κείμενο καταγγελίας κάποιων φασιστικών τραμπουκισμών που είχαν συμβεί το τελευταίο διάστημα στα Κάτω Πετράλωνα. Δώσαμε 5 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης, γνωρίσαμε 16 μαθητές και 2 καθηγητές που μας άφησαν το τηλέφωνό τους και τρείς μαθητές αποφάσισαν να γίνουν μέλη του ΣΕΚ για να παλέψουμε μαζί για την επιτυχία της 19 και 21 Μάρτη και να απομονώσουμε τους φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές. Επόμενος στόχος είναι με όλο αυτό τον κόσμο να οργανώσουμε το κατέβασμα του σχολείου στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και να οργανώσουμε με επιτυχία την αντιρατσιστική μέρα δράσης στις 21 Μάρτη”.