ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - Επιτυχία της “Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας”

Την ευχάριστη είδηση αποτελεί η μεγάλη επιτυχία της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας να αυξήσει τις ψήφους της σε 297 (ποσοστό σχεδόν 7%) και να εκλέξει δύο συμβούλους στο Διοικητικό Συμβούλιο από έναν το 2008. Στο δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα θα αναμετρηθούν ο νυν πρόεδρος Μανόλης Λαμτζίδης (ΣΥΝ) και ο Ν. Βαλεργάκης (ΝΔ).

Η επίσημη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ και υπέρμαχος της «απελευθέρωσης» Γ. Παναγοπούλου δεν πέρασε καν στο δεύτερο γύρο, ενώ υποψήφιοι με αριστερές αναφορές (πχ Π. Ραδίσης) πήγαν σαφώς καλύτερα από άλλες φορές τη στιγμή που το απεργοσπαστικό μπλοκ καταποντίστηκε. Για την Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων Θεσσαλονίκης πρόκειται για το επιστέγασμα μιας τρίχρονης προσπάθειας στην οποία δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των συναδέλφων.

Κάναμε καθημερινές εξορμήσεις ενημέρωσης και συζήτησης με τους συναδέλφους, μαζέψαμε υπογραφές για σύγκλιση γενικής συνέλευσης, διαδηλώσαμε στην Αθήνα προτείναμε και περιφρουρήσαμε την αποχή μας πάνω από ένα μήνα. Αυτήν την προσπάθεια θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερες δυνάμεις και το επόμενο διάστημα. Οι έξι πρώτοι σε σταυρούς που θα συμμετέχουν στο ΔΣ βάσει της ετήσιας εναλλαγής που εφαρμόζει πάγια η παράταξη είναι οι Τζαμαδάνης Γιώργος 130, Ζήσης Κλεισιάρης 126, Αρετή Σκουνάκη 77, Όλγα Ακριτίδου 73, Χαράλαμπος Κουρουνδής 66, Γιώργος Πάσογλου 54.