ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Όπως και στην πανεργατική απεργία στις 23 Φλεβάρη, συμμετείχαν εκατοντάδες γιατροί από το ΕΣΥ, το ΙΚΑ, τους ιατρικούς συλλόγους. Η μαζικότητα, αλλά και οι τοποθετήσεις που έγιναν από τα κάτω για την ανάγκη άμεσης συνέχισης των απεργιών και σταμάτημα των επιθέσεων κυβέρνησης-τρόικας, έδειξαν τη μαχητικότητα που επικρατεί στη βάση των γιατρών.

«Nα ξαναπιάσουμε το νήμα της απεργίας σε συντονισμό με παιδεία και συγκοινωνία» αναφέρει στην προκήρυξη που μοίρασε το Νυστέρι στη συνέλευση. «Αμεσα, τώρα χωρίς αναμονή το ιατρικό μέτωπο που χτίστηκε στην κατάληψη του υπουργείου υγείας χρειάζεται να βάλει το επόμενο απεργιακό βήμα, αλλά και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και στο ΙΚΑ με γενικές συνελεύσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υγειονομικοί, μαζί να αποφασίσουμε την επόμενη απεργία συντονίζοντας τα βήματά μας με τις συγκοινωνίες και τα σχολεία».

Με τις επιθέσεις της κυβέρνησης, τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα, να είναι προ των πυλών στην υγεία και την παιδεία, ο Μάρτης μπορεί να εξελιχθεί σε μήνα απεργιακής εξέγερσης και συντονισμού, δάσκαλοι, καθηγητές, υγειονομικοί ενάντια στη διάλυση που φέρνουν κυβέρνηση και τρόικα.