ΠΑΤΡΑ: STOP στις διώξεις αγωνιστών

Απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης είναι η ανακοίνωση που μοιράζεται στις σχολές της πόλης. «Σε μια περίοδο που η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ καταργούν στην ουσία κάθε εργασιακό και νεολαιίστικο δικαίωμα στο βωμό της κρίσης, με χιλιάδες απολύσεις, περικοπές μισθών/συντά ξεων, κατάργηση δώρων, αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις ορίων ηλικίας, σειρά τώρα παίρνει και η εκπαίδευση με το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα. Σε μια τέτοια περίοδο, δεν είναι καθόλου τυχαία δημοσιεύματα για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των φοιτητών.

Μερικές μέρες πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου-έκτρωμα στη βουλή παρά τις οξυμένες αντιδράσεις και αντίθετες αποφάσεις συντριπτικού ποσοστού των φοιτητικών συλλόγων, αλλά και μεγάλου μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας οι φοιτητές που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική χαρακτηρίζονται «μπαχαλάκηδες» και εκτός ορίων. Επιβολή ποινών Σε αυτή την κατεύθυνση έντονη είναι η προσπάθεια για επιβολή ποινών (Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί) και η αναφορά σε επικείμενες πειθαρχικές ποινές σε μέλη φοιτητικών συλλόγων και σε άλλες σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών (Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Μαθηματικό), κάτι που επιτελεί προβοκατόρικο ρόλο ως προς τη συνέχιση των δίκαιων κινητοποιήσεων της νεολαίας, που πλάι με τους εργαζόμενους δίνει τη μάχη απέναντι στα νέα μέτρα σε εκπαίδευση και εργασία.

Κάθε στοιχείο που αντιδρά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται «ταραξίας» και αντιμετωπίζεται ως περιθωριακό στοιχείο. Μόνο οργή μας προκαλούν οι δηλώσεις των Πρυτανικών αρχών και Προέδρων Τμημάτων στα οποία δρομολογείται η ποινικοποίηση των φοιτητών. Σε μαζική παράσταση στον πρόεδρο των Ηλεκτρολόγων την Δευτέρα 21/2, η απάντηση που δόθηκε ήταν “η πειθαρχική δίωξη (παύση ιδιότητας φοίτησης με αναστολή) σε φοιτητές που υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις του συλλόγου τους ‘’ήταν σοφή επιλογή”, ενώ στην μαζική παράσταση που πραγματοποιήθηκε μετέπειτα στην Πρυτανεία (άφαντος ο πρύτανης), οι πρυτανικές αρνήθηκαν να πάρουν πίσω τις πειθαρχικές διώξεις. Χαρακτηριστική η προκλητική ανακοίνωση των Πρυτανικών αρχών το βράδυ της Δευτέρας 21/2...

Από τη μεριά μας, δηλώνουμε ότι μέσα από τις διαδικασίες των Γενικών μας Συνελεύσεων θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι στην συνολική προσπάθεια διαγραφής μας σαν γενιάς ενάντια στο ζοφερό μέλλον της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας και τη διάλυση του Δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Όσοι επιλέγουν να στοχοποιούν την συλλογική δράση των φοιτητών, χαρακτηρίζοντας ως παρεκκλίνουσα συμπεριφορά την υπεράσπιση των συμφερόντων μας, χρησιμοποιώντας σε αυτή την κατεύθυνση τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή και επιείκεια απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους θα μας βρουν απέναντι τους. Η δράση του φοιτητικού κινήματος δεν καταστέλλεται, η αντιδραστική μεταρρύθμιση της Διαμαντοπούλου θα ανατραπεί!».