Συλλαλητήριο 19 Μάρτη μέρα δράσης στα σχολεια 21Μ

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αθετώντας όλες τις υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά φτάνει στο σημείο να υιοθετεί όχι μόνο την ρατσιστική ρητορεία του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής, αλλά να υποκύπτει πλήρως στην ρατσιστική τους υστερία, υιοθετώντας την πιο ρατσιστική ατζέντα που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα. Αυτή η ατζέντα περιλαμβάνει μία σειρά κυβερνητικά μέτρα όπως η δημιουργία φράχτη στον Έβρο και το νέο νόμο για το άσυλο που πέρασε το Γενάρη του 2011 από τη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό το νόμο ιδρύονται ανά την Ελλάδα δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ακόμα και πλωτά, όπου θα κρατούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, θα υποβάλουν την αίτηση ασύλου που θα εξετάζεται από επιτροπές μπάτσων και στρατιωτικών, θα εκδίδεται μέσα σε 15 μέρες και στη συνέχεια οι αιτούντες άσυλο θα οδηγούνται αναγκαστικά στην απέλαση.

Για τους υπόλοιπους μετανάστες που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα και έχασαν την άδεια παραμονής λόγω της κρίσης και της ανεργίας και δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα 150 ένσημα το χρόνο για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους, ανακοινώθηκε σε συνάντηση με τη ΓΣΕΕ που έγινε τη Δευτέρα 28/2 ότι τα απαιτούμενα ένσημα θα μειωθούν στα 120 το χρόνο, τη στιγμή που το αίτημα του αντιρατσιστικού κινήματος είναι η αποδέσμευση της άδειας παραμονής από τα ένσημα.

Όλη αυτή η ρατσιστική ατζέντα που έχει βάλει στόχο να υλοποιήσει η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στο Δ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας να αμφισβητήσει τη συνταγματικότητα του πρόσφατου νόμου που έδινε ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου σε ένα απειροελάχιστο κομμάτι μεταναστών, με το επιχείρημα ότι δεν ανταποκρίνονται στις ελληνικές αξίες. Επιπλέον η FRONTEX ενισχύει και αναβαθμίζει την παρουσία της στο Αιγαίο και τώρα και στα Νότια της

Μεσογείου, έχοντας πρόσφατα ενισχυθεί με το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Εμπόδιο σε αυτή τη ρατσιστική πολιτική μπορεί να μπει η ενωμένη δράση των εργαζόμενων και της νεολαίας, ντόπιων και μεταναστών. Ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε να μπλοκάρει την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να χτίσει φράχτη στον Έβρο, αποφασίζοντας στην τελευταία του συνεδρίαση ότι αντιτίθεται, τόσο στο φράχτη, όσο και στα πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το ίδιο μήνυμα έστειλε για άλλη μία φορά η εντυπωσιακή παρουσία των μεταναστών στην πανεργατική απεργία της 23/2. Η επιτυχία του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στις 19 Μάρτη και της αντιρατσιστικής μέρας στα σχολεία 21 Μάρτη θα στείλει το μήνυμα ότι οι αγώνες για να ανατρέψουμε την λιτότητα και τις περικοπές, μπορούν να τσακίσουν το ρατσισμό και τα μέτρα της κυβέρνησης, βάζοντας φράχτη στη φτώχεια και την ανεργία και όχι στους μετανάστες. *Ανοιχτή Σύσκεψη Εκπαιδευτικών καλεί την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 7.30μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή, για την οργάνωση των αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων στις 19 και 21 Μάρτη στα σχολεία.