Καταστολή
Σεξισμός, ρατσισμός και καταστολή

9/3, Διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική βία

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ρατσιστικό και σεξιστικό μέσα στην κοινωνία από το κράτος και την αστυνομία. Αυτό αποδείχτηκε ξανά περίτρανα τις τελευταίες μέρες. Η καταγγελία της 18χρονης κοπέλας από τη Ναύπακτο που συνελήφθη το βράδυ μετά τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη συγκλονίζει: 

«Αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης από άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου το μαρτύριο της συνεχίστηκε. Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε λέγοντας της ‘Εσύ θα γαμηθείς να το θυμάσαι’. Ενώ, ο άλλος αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ της έπιασε τα οπίσθια και της είπε ‘Πάμε στο στενό να σε γαμήσω’. Όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε, της έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο και μετά από περαιτέρω διαμαρτυρίες της, ξυλοκοπήθηκε και από τους υπόλοιπους ΜΑΤατζηδες που βρίσκονταν εκεί.

“Πουτάνα” 

Ενώ η Έφη έκανε εμετό με αίμα, οι ΜΑΤατζηδες της φώναζαν ‘Σου αρέσει πουτάνα’. Στη συνέχεια, ζήτησε ιατρική βοήθεια αλλά οι αστυνομικοί της απάντησαν ‘θα φτύσεις πολύ αίμα σήμερα’ και τη ξαναχτύπησαν στο πρόσωπο. Σχεδον 24 ώρες μετά τη σύλληψη της, όχι μόνο δεν της έχει προσφερθεί ιατρική περίθαλψη, αντιθέτως έχει δεχθεί πολλαπλές απειλές βιασμού».

Και από κοντά ο ρατσισμός. Είναι απίστευτη η ταχύτητα με την οποία η αστυνομία, παλιά της τέχνη κόσκινο, διέρρευσε ότι ο βασικός δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό ήταν «Αλβανός» και όταν λίγες ώρες μετά αυτό αποδείχτηκε ψέμα, τελικά ο δράστης χαρακτηρίστηκε ως ο «ελληνοϊρακινός».  

Τρεις ολόκληρες δεκαετίες από την εποχή που οι Αλβανοί μετανάστες μπήκαν για πρώτη φορά στο στόχαστρο της αστυνομίας, δύο δεκαετίες μετά τον ερχομό των προσφύγων από το Ιράκ και μια δεκαετία μετά την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, ο ρατσισμός και ο σεξισμός καλά κρατούν στο ελληνικό κράτος. Άλλος ένας λόγος για να διαδηλώσουμε μαζικά στις 20 Μάρτη.