ΑΝΤΑΡΣΥΑ: θέσεις και χρονοδιάγραμμα για τη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Mέσα στις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή οι θέσεις και το χρονοδιάγραμμα για τη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο μεταξύ συνεχίζονται πανελλαδικά οι εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε πόλεις και συνοικίες. Στην εκδήλωση που οργάνωσε 27/2 η τοπική επιτροπή Νέα Ιωνίας-Φιλαδέλφειας-Μεταμόρφωσης ομιλητές ήταν οι Μάνθος Τσακός, Αντώνης Σταματόπουλος, Σπύρος Ρεβύθης, συνδικαλιστές του ΜΕΤΡΟ που έφεραν την εμπειρία από την 9ημερη απεργία, ο Νίκος Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, ο Γιώργος Παυλόπουλος μέλος του ΔΣ της ΟΤΟΕ, ενώ τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο Στέλιος Μιχαηλίδης.

Πάνω από 50 αγωνιστές-τριες συμμετείχαν στην εκδήλωση της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Καλαμάτα την 1 Μαρτίου με ομιλητές τον Γιάννη Αγγελόπουλο, τον Παναγιώτη Μαυροειδή και τη Δέσποινα Κουτσούμπα, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις.

80 σύντροφοι και συντρόφισσες συμμετείχαν στην τοπική εκδήλωση στα Γιάννενα με ομιλητές τον Κώστα Παπουλή από το ΜΑΑ, τον Χρήστο Τουλιάτο, την Αργυρή Ερωτοκρίτου και τον Αλέκο Αναγνωστάκη. “Από τη δική μου την πλευρά τόνισα ότι το πρόγραμμα του αγωνιστικού μέτωπου δράσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί πρόταση συσπείρωσης για όλη την αριστερά. Μετά τις εισηγήσεις έγιναν τοποθετήσεις από τα κάτω” μας μεταφέρει η Αργυρή Ερωτοκρίτου.

300 περίπου αγωνιστές και αγωνίστριες συμμετείχαν στις 27/2 στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας με θέμα Υπάρχει άλλος δρόμος έξω από ευρώ-ΕΕ: η απάντηση της Αριστεράς και ομιλητές τους Τάσο Κατιντσάρο, Παναγιώτη Σωτήρη, Γιάννη Αγγελόπουλο από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Αλέκο Αλαβάνο από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Καταγγελία

“Tις τραμπουκικές επιθέσεις δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της δημοτικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, την Πέμπτη 28/2, επιτέθηκαν και χτύπησαν μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φυλής για το κλείσιμο της χωματερής και μέλος της τοπικής οργάνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” καταγγέλει η τοπική επιτροπή.

“Τα μεγάλα μνημονιακά έργα διαχείρισης των αστικών στερεών απορριμμάτων τα οποία επιταχύνονται από την τρικομματική κυβέρνηση με την διαδικασία των ΣΔΙΤ, κάτω από τις εντολές γερμανικών και ελληνικών συμφερόντων καταδικάζουν σε περιβαλλοντική καταστροφή όχι μόνο τις επιλεγμένες περιοχές αλλά το σύνολο του ελλαδικού χώρου. Η επιλογή της τεχνολογίας της καύσης έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τα ευρύτερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά συμφέροντα” τονίζεται στην ανακοίνωση. “Δηλώνουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για την ανάπτυξη κινήματος για την ανατροπή των ΠΕΣΔΑ και την αντικατάστασή τους από άλλους με κριτήριο το ευρύτερο κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμφέρον. Οι αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν τρομοκρατούνται από τρομοκρατικές ενέργειες οποιασδήποτε μορφής”.

Την πώληση του νησιού της Οξύας σε επιχειρηματία του Κατάρ καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κεφαλλονιάς σε ανακοίνωσή της που αναφέρει: “Η περίπτωση της ΟΞΥΑΣ δεν απέχει τόσο πολύ από την Χαλκιδική που ολόκληρο κομμάτι της έχει ξεπουληθεί στην καναδική εταιρεία εξόρυξης χρυσού και στον Μπόμπολα, από το λιμάνι του Πειραιά που πουλήθηκε στην κινέζικη εταιρεία COSCO, την επικείμενη πώληση του Ερημίτη στη Κασσιώπη της Κέρκυρας στην επικείμενη πώληση του αεροδρομίου Κεφαλλονιάς και του λιμανιού του Αργοστολίου και γενικότερα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας”. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κεφαλλονιάς καλεί το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή σύσκεψη για το θέμα αυτό που να καταλήξει σε κοινή δράση.


Συνελεύσεις

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/3 Ξυλοτεχνία 7μμ

συνέλευση

ΠΑΤΗΣΙΑ – ΓΑΛΑΤΣΙ – ΚΥΨΕΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3 Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας 6μμ

συνέλευση