Σχέδιο “Αθηνά”: επιστροφή στην... αρχαιότητα

Νέα συλλαλητήρια ενάντια στο «Σχέδιο Αθηνά» οργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι. Την Τετάρτη 6 Μάρτη, ημέρα που θα συζητηθεί το Σχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, θα γίνει συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στη Βουλή, ενώ την Πέμπτη 7 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν μαζικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις. Την Τρίτη 26 Φλεβάρη φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, το οποίο καταργείται, διαδήλωσαν στο Αγρίνιο φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Δημάρχου. Η πλειοψηφία των φοιτητών ήταν από το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη τα πάντα «νέκρωσαν» στον Πύργο αφού έγινε απεργία και συλλαλητήριο με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου Σπουδαστών Πύργου, του Συλλόγου Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας, του Σωματείου καταστηματαρχών Κουρείων-Κομμωτηρίων και του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Μαζική κινητοποίηση έγινε στην Ιεράπετρα την Πέμπτη 28 Φλεβάρη. Με πρωτοβουλία των φοιτητών του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης (Μάρκετινγκ) μαθητές, φοιτητές και κάτοικοι της πόλης δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα που ξεκινούσε από το χώρο του ΤΕΙ και έφτανε μέχρι το τοπικό Νοσοκομείο τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέχουν το κλείσιμο κανενός από τα δύο.

Το Υπουργείο προσπαθεί με κάθε τρόπο να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Στην Καθημερινή της Κυριακής(3/3) υπήρχε άρθρο που ανέφερε ότι το «Σχέδιο Αθηνά» θα έχει αλλαγές. Αναφέρει χαρακτηριστικά για παράδειγμα ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν τμήματα από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δυσκολεύεται να φέρει σε πέρας τα σχέδια της. Στο χέρι των φοιτητών, των καθηγητών και του υπόλοιπου εργατικού κινήματος είναι το «Σχέδιο Αθηνά» να μείνει στα χαρτιά.

Διαβάστε επίσης

Ο θάνατος στη Λάρισα ανθρωποθυσία στα Μνημόνια 

Μηνάς Χρονόπουλος: Η αντίσταση των φοιτητών 

Βόλος: Εκδήλωση ΕΑΑΚ