Νέα Ιωνία: εκδήλωση ΚΕΕΡΦΑ

Πλούσια συζήτηση έγινε την Κυριακή 3/3, το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με αφορμή την 69η επέτειο από το Μπλόκο της Καλογρέζας, όπου οι ναζί εκτέλεσαν 21 Έλληνες και έναν Ιταλό αντιφασίστα, σαν αντίποινα για τις απεργίες στα λιγνιτορυχεία της περιοχής, αλλά και την συνεχή αντιστασιακή δράση που υπήρχε στη Νέα Ιωνία.

Οι εισηγητές, Λέανδρος Μπόλαρης και Ιάσονας Χανδρινός, έδωσαν χρήσιμες ιστορικές πληροφορίες για την αντιστασιακή ιστορία της Ν. Ιωνίας και έκαναν τους παραλληλισμούς με το σήμερα και ειδικά με την πολιτική ατζέντα που προωθεί η συγκυβέρνηση και την αξιοποιούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Αντίστοιχη ήταν και η συζήτηση που ακολούθησε παρουσία του δημάρχου Η. Γκότση, εκπαιδευτικών που ετοιμάζουν αντιρατσιστικές δράσεις στα σχολεία στις 21/3, εργαζομένων και νεολαίας. Πάνω από όλα συγκινητική ήταν η παρουσία και ομιλία του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Σ. Ζαμάνου, που αναφέρθηκε σε εκείνη την εποχή που υπήρξε πρωταγωνιστής.

Δείτε σχετικές φωτό και ακούστε τις εισηγήσεις στο http://tinyurl.com/asezqmh

Συνεχίζουμε με αντιρατσιστικές δράσεις στα σχολεία με σύνθημα: "Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά" στις 21/3 και με το κεντρικό συλλαλητήριο στις 30/3. Καλούμε όλους τους Ιωνιώτες και τις Ιωνιώτισσες στην εκδήλωση μνήμης για τους 22 εκτελεσθέντες το πρωί της Κυριακής στο μνημείο του Μπλόκου απέναντι από το γήπεδο του Ικάρου.

ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας