Αντιφασιστικό Μάντσεστερ

Οι αντιφασίστες του Μάντσεστερ δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στο Συνέδριο του UAF, γιατί την ίδια ώρα έδιναν μάχη στην πόλη τους. Οι φασίστες της EDL είχαν καλέσει συγκέντρωση. Όσες φορές η EDL έχει καταφέρει να οργανώσει συγκέντρωση καταλήγει σε επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, μεταναστριών και καταστροφές σε καταστήματα.

Πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής συμμετείχαν μαζί με τους υπόλοιπους αντιφασίστες. “Είμαστε εδώ γιατί να βάζεις τον εαυτό σου στις γραμμές του αντιρατσισμού και του αντιφασισμού είναι καθήκον. Αν οι Μουσουλμάνοι μπαίνουν στο στόχαστρο του EDL, όλοι μας δεχόμαστε επίθεση”, είπε ένας από τους Συμβούλους.

Το γυναικείο τμήμα των εργαζόμενων στο Δήμο είχε το δικό του πανο. Το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων είχε τη δική του αντιπροσωπεία και κάποια από τα μέλη του είχαν οργανώσει να παίξουν σάμπα, κάνοντας το κλίμα πανηγυρικό. Συμμετοχή είχε και το συνδικάτο των εκπαιδευτικών. Έξω από το Δημαρχείο, καμιά 300ριά φασίστες του EDL είχαν μαζευτεί πίσω από τα φράγματα που είχε βάλει η αστυνομία.

Αφού αποχώρησαν οι φασίστες, οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν “Ποιανού είναι οι δρόμοι; Δικοί μας!” καθώς προχωρούσαν σε μια πορεία επιβεβαίωσης της νίκης τους στο κέντρο της πολης.