ΕΡΤ: Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πάτησαν πόδι

Νικηφόρα ήταν η απεργία των εργαζόμενων στην καθαριότητα της ΕΡΤ, 31 γυναικών και 4 ανδρών, αφού ανάγκασαν τον εργολάβο να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα τους.

Η απεργία έγινε την Παρασκευή 1 Μάρτη αφού ο εργολάβος τους χρωστούσε το μισθό του Γενάρη και το δώρο των Χριστουγέννων, ενώ τους χρωστάει ακόμα το μισθό του Φλεβάρη. Η πρώτη αντίδραση του εργοδότη ήταν οι απειλές και οι δηλώσεις ότι θα τους έδιωχνε όλους για να φέρει νέες εργαζόμενες. Η απεργία όμως δεν σταμάτησε και τελικά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής είχε τρέξει για να βάλει το μισό ποσό.

Οι απεργοί καθάρισαν με δική τους πρωτοβουλία μόνο τις τουαλέτες σε ένδειξη αλληλεγγύης στους υπόλοιπους εργαζόμενους της ΕΡΤ και προειδοποίησαν ότι αν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχουν μπει τα χρήματα την Τρίτη θα ξαναέκαναν απεργία. Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε μια κίνηση στήριξης άνοιξε το θέμα στη Διοίκηση της ΕΡΤ.

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μάρτη μπήκαν και τα υπόλοιπα χρήματα. Είναι μια απόδειξη ότι ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, όπως η δουλειά σε εργολάβο, η απεργία φέρνει αποτελέσματα.

Επίσης, ανοίγει το θέμα να σταματήσουν οι εργολαβίες και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας σε μόνιμη και σταθερή βάση. Η ΠΟΣΠΕΡΤ χρειάζεται να μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα, ειδικά τώρα που οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την υπογραφή νέας σύμβασης, με τον εργολάβο να πατάει πάνω στους νόμους των Μνημονίων και να προτείνει μείωση μισθών.