Μηνάς Χρονόπουλος: Η αντίσταση των φοιτητών

Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει να σφυροκοπά τα σχέδια του Αρβανιτόπουλου και των μάνατζερ φίλων του.

Μαζικότατη ήταν η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της Φιλοσοφικής την Τετάρτη 27 Φλεβάρη, με 225 ψήφους υπέρ του ενωτικού πλαισίου με πρωτοβουλία των ΕΑΑΚ (70 ψήφοι διαφορά από τη δεύτερη πρόταση) και την επαναστατική αριστερά να δίνει τον τόνο και το θάρρος σε απλούς φοιτητές όχι μόνο να σπάνε τη φοιτητοπαραταξιακή γραφειοκρατία και ανία παίρνοντας το λόγο, αλλά και να βάζουν ζητήματα όπως της κατάληψης και της μάχης ενάντια στο φασισμό.

Την επόμενη μέρα, φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα καθώς και δυνάμεις της αριστεράς κατέβηκαν με τα πανό τους έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, σε μια παράσταση διαμαρτυρίας που ξεπερνούσε τα 2600 άτομα. Τόση ήταν η οργή των φοιτητών και των πανεπιστημιακών που ανάγκασε την κυβέρνηση να αναβάλει τη διαβούλευση για το Σχέδιο «Αθηνά» στη Βουλή που είχε προγραμματίσει για την ίδια μέρα.

Το κλίμα κορυφώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Η κουβέντα που έχει ανοίξει ανάμεσα στο φοιτητικό κίνημα, ιδιαίτερα μετά το θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα, είναι ότι η θυσία του να χαθούν κάποια μαθήματα για χάρη των καταλήψεων διαρκείας φαντάζει πλέον μηδαμινή. Πράγματι, από αυτή τη βδομάδα, το κλίμα στις συνελεύσεις θα καθορίσει την τελική μοίρα του άδικου αυτού σχεδίου για τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και της βάρβαρης κυβέρνησης που το γέννησε.

Μηνάς Χρονόπουλος, Φιλοσοφική Αθήνας