Και η Σάμος

Αντιφασιστική Συγκέντρωση και διαδήλωση έγινε το Σάββατο 2/3 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ της Σάμου με κεντρικό σύνθημα: «Όχι στο φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό να απομονώσουμε τη φασιστική Χρυσή Αυγή, κάτω τα χέρια από τις λαϊκες ελευθερίες».

Τη συγκέντρωση κάλεσαν η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Σάμου, η ΕΛΜΕ Σάμου, η Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, το Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΟΚΔΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ.

350 αντιφασίστες διαδήλωσαν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και οι δρόμοι της πόλης ήχησαν αντιφασιστικά συνθήματα που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό.

“Πογκρόμ εναντίον μεταναστών, δολοφονικές-ρατσιστικές επιθέσεις, μαχαιρώματα, κηρύγματα μίσους, επιθέσεις σε συνδικαλιστές και αγωνιστές, τραμπουκισμοί εναντίον γιατρών που βοηθάν μετανάστες, τράπεζες αίματος και συσσίτια «μόνο για έλληνες», είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που θα φέρει η ύπαρξη γραφείων αυτής της συμμορίας στο Βαθύ. Σαν ειδικές “κατασταλτικές μονάδες” της τρικομματικής συγκυβέρνησης στόχο έχουν να χτυπήσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, όποιον κατεβαίνει στο δρόμο και διαμαρτύρεται ενάντια στα μνημόνια, την τρόικα και αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας. Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη για την απόκρουση-ανατροπή αυτής της πολιτικής του συστήματος και για την απομόνωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής” αναφέρει το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου.