Στο πόδι η Πάρος ενάντια στους φασίστες

Τεράστια επιτυχία είχε η αντιφασιστική συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στην Παροικιά της Πάρου, την Πέμπτη 28/2.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Πάρου ήταν: “η μαζικότερη διαδήλωση που έχει γίνει στην Πάρο εδώ και χρόνια! Περισσότερα από 500 άτομα, νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές και πολλοί άλλοι, Έλληνες και ξένοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας... Ξεκίνησε μια πορεία στα στενά της πόλης που κατευθύνθηκε έξω από την ταβέρνα¨Πάρος¨που γινόταν η φασιστοσυγκέντρωση. Εκεί φωνάχτηκαν συνθηματα ενάντια στο φασισμό. Πιστεύουμε ότι οι 30 εισαγόμενοι φασίστες και οι 10 ντόπιοι υποστηρικτές τους, που παραβρέθηκαν στην ταβέρνα πήρανε το μήνυμα τους. Σε αυτό το σημείο μάλιστα, είδαμε την θρασυδειλία τους για ακόμα μια φορά. Μαζί με τα ΜΑΤ που είχαν φέρει από την Αθήνα σαν στρατό κατοχής για να τους προστατεύει, επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους χωρίς να δεχτούν καμία απολύτως πρόκληση από μέρους μας. Σε μια πορεία που αποτελούνταν από παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους έριξαν χημικά και ξύλο σε όσους βρίσκονταν μπροστά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και δυο τραυματίες με χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι.

Πρέπει να καταγγείλουμε την δολοφονική στάση της αστυνομίας που σε αγαστή συμφωνία με τη φασιστική συμμορία επιτέθηκε απρόκλητα στη συγκέντρωση μας. Πιστεύουμε ότι μετά από αυτό, κατάλαβε μέχρι και ο τελευταίος Παριανός ποιος  είναι ο ρόλος του κράτους και των παρακρατικών σχημάτων που σπέρνουν το μίσος και τον φόβο. Μάλιστα το επόμενο πρωί που έφευγαν οι εισαγόμενοι από Αθήνα φασίστες μαζί με τον στρατό τους (ΜΑΤ) γιουχαρίστηκαν άσχημα από κόσμο που συγκεντρώθηκε στο λιμάνι. Ο παριανός λαός έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση: φασίστες είστε ανεπιθύμητοι στο νησί”.