Κορονοϊός
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Την Τρίτη 7 Απρίλη καλούμε σε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Στήριξης του ΕΣΥ

Να σπάσουμε το σιωπητήριο: 

ΟΛΟΙ στις 7 Απρίλη ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ στις πύλες των νοσοκομείων μας με ντουντουκες, πικέτες, πανό σε μαζικές παραστάσεις σε όλη την χώρα!

Η κυβέρνηση στην πανδημία θωρακίζει τους εργοδότες!

Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ για να σωθούν ζωές, όχι τα κέρδη τους!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τις τελευταίες εβδομάδες βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση εντελώς πρωτόγνωρη: Η εξάπλωση του ιού COVID19 είναι δεδομένη στο μεγαλύτερο κομμάτι της υφηλίου και πλέον η Ευρώπη φαίνεται να αναδεικνύεται σε αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα της εξάπλωσης. Τα μέτρα περιστολής των ελευθεριών οξύνονται ολοένα και περισσότερο ενώ τα συστήματα Υγείας δοκιμάζουν τα όριά τους. 

Παρ’ όλη την προσπάθεια της κυβέρνησης και της συναινετικής αντιπολίτευσης δεν γίνεται να κρυφτεί η πραγματική κατάσταση: η πανδημία βρήκε ένα ΕΣΥ επί χρόνια απαξιωμένο από όλες τις κυβερνήσεις, υποστελεχωμένο, με τεράστιες ελλείψεις κλινών Εντατικής Θεραπείας, έτοιμο να αλωθεί από τις ιδιωτικές αλυσίδες και τα funds. (…)

Μέσα στους επόμενους μήνες είναι πιθανό η υγειονομική κρίση να οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση και το κρίσιμο ζήτημα είναι το αν οι δημόσιοι πόροι και τα μέτρα «ενίσχυσης» θα καταλήξουν υπέρ των επιχειρήσεων ή των εργαζόμενων. (…)

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να δώσουν με θάρρος και αυταπάρνηση τον αγώνα για αλληλεγγύη και επιβίωση, μαζί με τους γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία. 

Έναν αγώνα όμως που κάνουμε ξεκάθαρο πως θα τον δώσουμε με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Δεν δεχόμαστε περικοπές στην ασφάλειά μας. Η προστασία των Υγειονομικών είναι προφανώς θεμελιώδης παράγοντας για να αντιμετωπιστεί η επιδημία. Ο κορονοϊός δεν αντιμετωπίζεται με στρατό και αστυνομία. Οι διοικήσεις και το Υπουργείο Υγείας μας αντιμετωπίζουν ως «αναλώσιμους». 

Όχι στο φόβο που καλλιεργούν - Όχι στην εξαθλίωση που ετοιμάζουν!

Αλληλεγγύη – Ενημέρωση – Αντίσταση - Διεκδίκηση

• Άμεση στήριξη του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 

• Άμεσο άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ 

• Εφοδιασμός όλων των υγειονομικών με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας

• Απρόσκοπτες χορηγήσεις των ειδικών και αναρρωτικών αδειών στους υγειονομικούς. 

• Άμεση πρόσληψη όλων των επικουρικών από τις λίστες αναμονής 

• Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ σε όλους όσους χρήζουν διερεύνησης και  συνέχεια της ιατρικής παρακολούθησης στο σπίτι. Αύξηση της δυνατότητας των διαγνωστικών τεστ με αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Άμεση πρόσβαση όλων όσων εμφανίζουν συμπτώματα σε γιατρό. Κανείς σπίτι αδιάγνωστος. Να μην γίνει το «μένουμε σπίτι», πεθαίνουμε σπίτι!

• Να καταργηθούν οι επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας. Δέσμευση υγειονομικού υλικού και υποδομών ιδιωτικών δομών υγείας. Επίταξη χωρίς αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών, ΜΕΘ, εργαστηρίων.

• Μέριμνα για ευπαθείς ομάδες – άπορους – αστέγους – φυλακισμένους - πρόσφυγες 

• Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. 

• Καμία ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Απαγόρευση των απολύσεων. Καμία περικοπή στους μισθούς και στις συντάξεις.

Την Τρίτη 7 Απρίλη ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ 

Να σπάσουμε το σιωπητήριο: ΟΛΟΙ στις 7 Απρίλη ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ στις πύλες των νοσοκομείων μας με ντουντούκες, πικέτες, πανό σε μαζικές παραστάσεις σε όλη την χώρα!

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τα Α’ βάθμια σωματεία να πάρουν αποφάσεις για Στάσεις Εργασίας και να καλέσουν σε αυτή τη μέρα δράσης. 

Καλούμε σε ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες φορέων, εργατικών σωματείων, δημοτικών σχημάτων σε εργασιακούς χώρους, γειτονιές, μπαλκόνια, ιντερνετικές συνελεύσεις, αντιδράσεις σε υπουργεία, Περιφέρειες, αφισοκολλήσεις, επιτήρηση για την κατάσταση σε καμπ προσφύγων, ρομά, φυλακισμένων κλπ

Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ