ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας:“Αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη”

Τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ημαθία ήταν και είναι παρόντες στον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και την εξαθλίωση, συμμετέχοντας στο Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ με κινητοποιήσεις στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη, στο Κίνημα ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ και της εφορίας, μέσα από την «Πρωτοβουλία Πολιτών Αλεξάνδρειας».

Συμμετέχουμε στους αντιφασιστικούς, αντιρατσιστικούς αγώνες και μέσα από την ΚΕΕΡΦΑ που στήσαμε στην Ημαθία, κάναμε για πρώτη φορά με τέτοιο περιεχόμενο δύο εκδηλώσεις, η μία μαζί με την ΕΛΜΕ, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το Μάρτιο του 2011.

Πήραμε μέρος μαζί με την «Πρωτοβουλία Νάουσας» στην κινητοποίηση που έκαναν οι κάτοικοι της Φλώρινας όταν ο ΟΣΕ σταμάτησε το δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη και το οποίο διέρχονταν την Ημαθία. Πετύχαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Φλωρινιωτών.

Μέλη μας συμμετέχουν στις «Γειτονιές της Νάουσας» και προωθούν πωλήσεις προϊόντων χωρίς μεσάζοντες κλπ.

Διοργανώσαμε εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια με θέμα το Ευρώ και την αναγκαιότητα εξόδου από την Ε.Ε με ομιλητές τον Π. Μαυροειδή, το Σπ. Μαρκέτο και τη Φλ. Παπαδέδε το Νοέμβριο του 2011.

Είμαστε παρόντες στο κίνημα των πλατειών και στην πλατεία της Βέροιας συμμετείχαμε στη διοργάνωση, το Σεπτέμβριο του 2011, εκδήλωσης –ομιλίας με τον καθηγητή Σπ. Μαρκέτο, ενώ την προηγούμενη μέρα δόθηκε συναυλία από τους μαθητές του Γυμνασίου Πλατέος που όλο το καλοκαίρι ήταν σε κατάληψη εξ αιτίας της απόφασης του υπουργείου να το κλείσει. Η απόφαση δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Εν όψει των εκλογών της 6ης Μαίου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ημαθία είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη αυτή για να μπορέσει να εκφραστεί ο λαός προς τη σωστή κατεύθυνση και να μην εκτονωθεί είτε δια της αποχής είτε ψηφίζοντας κόμματα που ουσιαστικά στηρίζουν το σύστημα.

Aναστασία Μουσκεφτάρα, Ημαθία

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη εβδομάδα ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει “σπόνσορες” - ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

“Ιεράπετρα της αντίστασης και της ανταρσίας”

Με τη μπογιά στο χέρι στα Καλαβρυτοχώρια

Εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ