Εκλογές στις 6 Μάη 2012 - Δεν ξεχνάμε την 5 Μάη 2010

Πέντε μήνες! Τόσο άντεξε η συγκυβέρνηση Παπαδήμου που σε αυτό το διάστημα κατάφερε να χάσει πάνω από το 1/3 των βουλευτών που τη στήριξαν αρχικά, μαζί και τον ακροδεξιό βραχίονα της, το ΛΑΟΣ.

Όσο και αν προσπάθησαν να επιβάλλουν παράταση της ζωής αυτής της μη εκλεγμένης και πραξικοπηματικής κυβέρνησης, δεν τα κατάφεραν. Παρά τις απειλές, τις πιέσεις, την χυδαία προπαγάνδα τύπου Καθημερινής και ΣΚΑΪ, η «μαύρη» συγκυβέρνηση μας τελείωσε!

Οι εκλογές ορίστηκαν και επίσημα πλέον για την Κυριακή 6 Μάη. Είναι και αυτό ένα από τα προβλήματα τους, καθώς αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί την έναρξη της έκρηξης της εργατικής αντίστασης αφού συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια από την ψήφιση του Μνημονίου και το ξεχαρβάλωμα του ΠΑΣΟΚ που εκείνη τη μέρα αναγκάστηκε να διαγράψει τους πρώτους τρεις βουλευτές που καταψήφισαν.

Το εργατικό κίνημα τους έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που να δυσκολεύονται να βρουν μια «ουδέτερη» ημερομηνία να κάνουν τις εκλογές που τόσο απεύχονταν καθώς θα ήταν «καταστροφικές», όπως συνομολογούσαν Παπαδήμοι, Βενιζέλοι, Σαμαράδες και Καρατζαφέρηδες μαζί με τα «παπαγαλάκια» τους. Πώς να γίνει διαφορετικά αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ (όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα στη σελίδα 6) το 2011 γινόταν πάνω από μια απεργία την ημέρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθούν από την προσπάθεια τους να «μας διασώσουν». Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Παπαδήμου για την προσφυγή στις κάλπες αφού επικαλέστηκε «εθνικό λόγο», δηλαδή τη «διάσωση της ελληνικής οικονομίας και την παραμονή στην Ευρωζώνη», βασιζόμενος στο άρθρο 41 του Συντάγματος.

Με περίσσιο θράσος και χωρίς καμιά ντροπή οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πατούν σε αυτή την τοποθέτηση ο καθένας από τη δική του μεριά και μας ζητούν να τους ψηφίσουμε.

Ο Βενιζέλος τόνισε στη Βουλή (10/4) ότι ο ίδιος έδωσε «μάχες» για την ολοκλήρωση του PSI και ότι αν δεν υπάρχει «λύση ΠΑΣΟΚ» μετά τις εκλογές κινδυνεύει η μη εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί.

Ο Σαμαράς σε απάντηση στις δηλώσεις Βενιζέλου επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη ΝΔ ή τουλάχιστον να γίνει πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος για να έχει «λυμένα τα χέρια» του και να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Με απλά λόγια, συναγωνίζονται ποιος από τους δύο θα εφαρμόσει τις συμφωνίες με την τρόικα, τους τραπεζίτες και τους καπιταλιστές, ποιος θα σταματήσει το εργατικό κίνημα, ποιος θα μπλοκάρει την άνοδο της Αριστεράς.

Στην ίδια κατεύθυνση και ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, Καρατζαφέρης που μέσα από τις «μεταγραφές» Κύρτσου και…Βάνας Μπάρμπα τονίζει ότι είναι πάντα διαθέσιμος να αποτελέσει το «μαύρο» δεκανίκι οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Από τη δική μας μεριά συνεχίζουμε αταλάντευτα, όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια. Δεν αναστέλλουμε κανένα αγώνα, παίρνουμε παράδειγμα από τους Χαλυβουργούς, από τους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία και το Άλτερ που θα τσουγκρίσουν απεργιακά τα κόκκινα αυγά. Στις κάλπες μαυρίζουμε τα κόμματα του Μνημονίου μαζί και τους υποτιθέμενους «αντιμνημονιακούς» είτε προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ (Κατσέλη) είτε βρίσκονται πιο δεξιά ακόμα και από τη ΝΔ (Καμμένος και νεοναζί της Χρυσής Αυγής), δυναμώνοντας την Αριστερά και στέλνοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης

Το μαύρο μέτωπο πρέπει να πληρώσει και για τους νεκρούς στη Μαρφίν

Το απεργιακό κίνημα των 17 Πανεργατικών