Νοσοκομείο Πατησίων

Την Μεγάλη Τρίτη 10/4 πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο Γενικό Πατησίων με ομιλητή τον Πέτρο Κωνσταντίνου, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο Αθήνας με τη συμμετοχή περίπου 30 εργαζόμενων του Νοσοκομείου.

Την εισήγηση του Πέτρου, ακολούθησε πλούσια συζήτηση στην οποία τέθηκαν μια σειρά από ερωτήματα: Γιατί να ψηφίσει ο κόσμος ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ, αν ήρθε η ώρα να ενωθεί όλη η αριστερά ή τι απάντηση έχουμε να δώσουμε σε ένα κάτοικο μιας υποβαθμισμένης περιοχής που θέλει να ψηφίσει ακροδεξιά.

Ευκαιρία

Ο Πέτρος τόνισε ότι ο λόγος που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει μέρος σε αυτές τις εκλογές είναι γιατί θέλει να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο των απεργιών, των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων να εκφραστεί και να συνεχίσει τους αγώνες του. Μίλησε για την ανάγκη της αριστεράς του αντικαπιταλισμού, μιας επαναστατικής αριστεράς που αντιπαλεύει την κυβέρνηση και εμπιστεύεται την εργατική τάξη, τονίζοντας ότι χρειάζεται ο συντονισμός από τα κάτω και η κοινή δράση όλης της αριστεράς στους αγώνες.

Όσον αφορά τα ρατσιστικά ψέματα της κυβέρνησης που θεωρεί τους μετανάστες «υγειονομική βόμβα» ή υπαίτιους για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τόνισε ότι ανέκαθεν οι μετανάστες ήταν πηγή πλούτου για όλες τις χώρες του κόσμου φέρνοντας παραδείγματα από την Αμερική και αλλού.

Στη συζήτηση χαιρέτησε και ο πρόεδρος του σωματείου Στράτος Τσέλας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους και τους στηρίζουμε στις καθημερινές τους μάχες προκειμένου να μην κλείσει το Νοσοκομείο.

Δέσποινα Καζανοπούλου, Πατήσια