Νοσοκομεία

• Επισχέσεις εργασίας συνεχίζουν τις επισχέσεις εργασίας σε πολλά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τις εφημερίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Η “δέσμευση” του υπουργείου Υγείας ήταν ότι μέχρι τέλη Μάρτη θα έχουν πληρωθεί οι εφημερίες του Δεκεμβρίου και μέχρι το Πάσχα οι εφημερίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Τελικά, λίγο πριν το Πάσχα και κάτω από την πίεση του γενικευμένου ξεσηκωμού, η κυβέρνηση πλήρωσε μόνο τις εφημερίες του Δεκεμβρίου.

• Ταυτόχρονα, συνεχίζονται και οι αντιδράσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα νοσοκομείων. Αυτή τη φορά σειρά είχε η Κέρκυρα, όπου τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και Ψυχιατρικού (εκτός του διοικητή) σε δημόσια επιστολή τους καταγγέλλουν: «Αν συνεχιστεί αυτή η έλλειψη ρευστότητας, το Νοσοκομείο θα υποχρεωθεί να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης ενώ και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Η κερκυραϊκή κοινωνία και οι φορείς της θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση προκειμένου να στηρίξουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια ομαλής λειτουργίας των δύο νοσοκομείων».

18 ΑΝΩ

• Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 19/4 στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (3ος όροφος) ενάντια στις συκοφαντικές επιθέσεις ως «κέντρο παρανομίας και υπόθαλψης εγκληματιών και όχι θεραπείας απεξάρτησης” οργανώνει η Μονάδα Απεξάρτησης 18ΑΝΩ. Οπως τονίζουν ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο 18 ΑΝΩ:

“Λέτε να τρομάζουμε τόσο εύκολα κ. Λοβέρδο; Σε αυτό το χώρο του κατασυκοφαντημένου δημόσιου τομέα εργαζόμαστε νιώθοντας στο πετσί μας τη δυστυχία αυτών που καταβεβλημένοι αναζητούν την προοπτική σε ένα κόσμο που εσείς και οι συνεργάτες σας φροντίζετε να κάνετε όλο και πιο ζοφερό, βυθισμένο στη φτώχεια, την ανεργία, την αρρώστια και την αμορφωσιά.

Δουλεύουμε φορώντας μπουφάν σε κρύα γραφεία χωρίς είδη πρώτης ανάγκης για την εργασία μας και τους θεραπευόμενους. Δουλεύουμε με μισθούς πείνας υπό την ανασφάλεια χιλιάδων απολύσεων. Δουλεύουμε υπό το καθεστώς τρομοκρατίας σε μια πόλη που οι ατομικές ελευθερίες καταργήθηκαν και ο φασιστικός λόγος κατά των ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού έχει γίνει επίσημος λόγος του κράτους.

Δουλεύουμε μέσα στο σύστημα της μέχρι πρότινος δημόσιας υγείας. Εμείς μπορούμε να βεβαιώσουμε γραπτώς, ενόρκως ή όπως αλλιώς επιθυμείτε ότι οι βαριοπούλες των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησής σας γκρεμίζουν τα νοσοκομεία, βανδαλίζουν τα νοσοκομειακά εργαστήρια και φαρμακεία, πυρπολούν τις δομές πρόνοιας και πλιατσικολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ξέρουμε να παλεύουμε με το θάνατο, για τη ζωή και την ελευθερία. Ξέρουμε να βγαίνουμε νικητές”.