“Ιεράπετρα της αντίστασης και της ανταρσίας”

Είμαστε στα μέσα του Απρίλη και ο προϋπολογισμός για το Νοσοκομείο της πόλης μου, μετά βίας θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες μέχρι το Μάιο.

Την ίδια στιγμή, τα Σχολεία τριγύρω συγχωνεύονται ή υποβαθμίζονται, η Μαθητική Εστία έχει κλείσει πετώντας έξω μαθητές από απομακρυσμένα χωριά, βασικές υπηρεσίες της πόλης μεταφέρονται στην πρωτεύουσα του Νομού 37χλμ μακρυά, εικόνα που περιγράφει την κορυφή απλά ενός παγόβουνου περικοπών και κουτσουρεμάτων σε ολόκληρη την περιφέρεια. Το κάδρο της φρίκης, συμπληρώνουν οι ΒΑΠΕ (Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) που ετοιμάζονται να καταπατήσουν τις εκτάσεις του Νησιού για να στήσουν τα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα που θα παράγουν ενέργεια για να διοχετεύουν στην Ευρώπη των "από τα πάνω".

Ήταν αυτό το βάθεμα της κρίσης που έβγαλε και τα ποντίκια ΄της Χρυσής Αυγής απ' τις τρύπες τους να ανοίγουν γραφεία πλάι σε τοκογλύφους, τραμπούκους και νονούς που παριστάνουν τους πατριώτες που αντιστέκονται στα μνημόνια.

Κι αν η μία όψη του νομίσματος είναι η μαύρη, της βάρβαρης επίθεσης του συστήματος του κέρδους, της φτώχειας και της δυστυχίας, η άλλη είναι η κόκκινη, της αντίστασης, της οργάνωσης, της ανταρσίας.

Ενάμιση χρόνο οι κάτοικοι αυτής της πόλης βγαίνουν στο δρόμο, διεκδικώντας το αυτονοήτο και αναφαίρετο δικαίωμά τους στην υγεία, με καταλήψεις σε Δημαρχεία και Διοικητήρια, συλλαλητήρια στην περιφέρεια, εκδηλώσεις, συνελεύσεις, πορείες. Είναι ΑΥΤΟΙ οι αγώνες που κρατούν ως τώρα το Νοσοκομείο ανοιχτό.

Ένα ολόκληρο δίκτυο από κοινωνικούς φορείς στις πόλεις του Νομού, συντονίζεται για να οργανώσει την αντίστασή του σε όλη αυτή τη θηριωδία, απέναντι σε όλες τις κατακτήσεις μας, με τα προχωρήματα της κοινωνίας να είναι εμφανή, αφού οι αγώνες είναι που χαλυβδώνουν τον κόσμο και θωρακίζουν τη συνείδησή του κι έτσι, οι τοπικισμοί που εμφανίζονταν αρχικά,να αποτελούν πια εξαιρέσεις, και το πρόταγμα για κοινωνική ανατροπή, να γίνεται η προμετωπίδα ενός λαού που αγωνίζεται, όχι μόνο για να μπορεί να έχει Σχολείο και Νοσοκομείο, αλλά και για να μη δει το νησί του εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας-πρίζα της Ευρώπης, και τους φασίστες να απολαμβάνουν τον αέρα που το σύστημα δίνει στα πανιά τους.

Την Μ. Πέμπτη 12/04,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή Συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Άγιο Νικόλαο με τη συμμετοχή 20 ατόμων. Παράλληλα, οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες Ιεράπετρας, φωνάξαμε κάτω από τα γραφεία της Χ.Α. αντιφασιστικά συνθήματα στις 12 Μάρτη, τη μέρα που έδιναν και πάλι οι αγανακτισμένες πλατείες το ραντεβού τους και το Σάββατο 21 Απρίλη ετοιμάζουμε την 1η "ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ" με εκδηλώσεις και πορεία.

Στις 6 Μάη, να κάνουμε όλοι ανταρσία σε Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-ΕΥΡΩ-ΤΡΟΪΚΕΣ. Το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα του εγχειρήματος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. , είναι το μόνο που μπορεί όχι μόνο να βάλει την ανατροπή κάθε βάρβαρης πολιτικής, αλλά και την προοπτική να χτιστεί μια νέα κοινωνία, από την Ελλάδα των απεργιών, των καταλήψεων και του εργατικού ελέγχου και να απλώσει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Έλενα Παϋσανίδου, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λασιθίου

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη εβδομάδα ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει “σπόνσορες” - ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας:“Αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη”

Με τη μπογιά στο χέρι στα Καλαβρυτοχώρια

Εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ