Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Δύο μέρες μετά την αντιφασιστική και αντιρατσιστική διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη, όπου χιλιαδες διαδηλωτές βροντοφώναξαν “οχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης” και “ποτέ ξανά φασισμός”, την Δευτέρα 9/4, το περιφερειακό συμβούλιο κεντρικής Μακεδονίας έθετε προς ψήφιση την δημιουγία στρατοπέδων συγκέντρωσης στην περιφέρεια.

Η ΚΕΕΡΦΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντέδρασαν άμεσα, οργανώνοντας μαζική παράσταση και σηκώνοντας πανό, στο Περιφερειακό Συμβούλιο απαιτώντας να μην φτιαχτεί κανένα στρατόπεδο, να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σκούπα και να διεκδικήσουμε δικαιώματα για όλους τους μετανάστες. Από τη αρχή ως το τέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου φωνάχτηκαν δεκάδες συνθήματα, “ποτέ ξανά στρατόπεδα συγκέντρωσης”, “άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, όχι απελασεις ρατσιστικές”. Την στιγμή που εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ πήρε το λόγο δεν κατάφερε να χύσει το ρατσιστικό του δηλητήριο καθώς το σύνθημα “Θάνατος στο φασισμό σ’ ολάκερη την γη, τσακίστε το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή” που φωνάχτηκε κατ' εξακολούθηση τον ανάγκασε να γυρίσει πρόωρα στην θέση του.

Τον λόγο στο Περιφερειακό Συμβούλιο πήρε ο Κώστας Τορπουζίδης από την ΚΕΕΡΦΑ ο οποίος ανέφερε την απόφαση της Ένωσης Ελεύθερων Βιοτεχνών και Εμπόρων Πολυγύρου, που καλεί την περιφέρεια να πει όχι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ ανέφερε μια σειρά από φορείς της πόλης που έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις στην Θεσσαλονίκη, όπως το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ, η ΕΛΜΕ, κ.α.

Τέλος ο Γιάννης Κούτρας, περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην τοποθέτησή του, έδωσε απάντηση στα ψέμματα της κυβέρνησης για τους μετανάστες, λέγοντας χαρακτηριστικα, “Δεν απολύουν οι μετανάστες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ούτε είναι οι μετανάστες που κλείνουν εργοστάσια και επιχειρήσεις. Τα μνημόνια και η τρόικα με την κυβέρνηση φέρνουν την φτώχεια και την ανεργία στην χώρα, εξαφανίζοντας τα αποθεματικά των νοσκομείων των πανεπιστημίων και των ταμείων. Οι μετανάστες είναι αδέρφια μας και θα παλέψουμε μαζί τους ενάντια στα μνημόνια και τις επιθέσεις της κυβέρνησης, δίνοντας και την μάχη για την νομιμοποιήση τους”.

Έπειτα από πολλές ώρες παρέμβασης στο συμβούλιο, καταφέραμε να μην τεθεί καν προς ψήφιση η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στην περιφέρεια και θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτή τη μάχη ενωτικά και οργανωμένα με όλα τα κομμάτια που παλέυουν για την ζωή τους μέχρι τη νίκη.

Διαβάστε επίσης

Ενάντια στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης - Συλλαλητήριο Ομόνοια 24/4, 6μμ

Εκδήλωση ΚΕΕΡΦΑ στην ΑΣΟΕΕ

Πάτρα: Αντιφασιστική συγκέντρωση

Λαμία: Έξω οι νεοναζί

Νορβηγία: Δικάζεται ο νεοναζί Μπρέιβικ - Φράξτε το δρόμο στους φονιάδες