Ενάντια στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης - Συλλαλητήριο Ομόνοια 24/4, 6μμ

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα ρατσιστικά πογκρόμ της αστυνομίας καλούν την Τρίτη 24 Απρίλη στις 6μμ στην Ομόνοια, δεκάδες αντιρατσιστικές οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, σωματεία, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς. Αυτό αποφασίστηκε σε ενωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 10/4.

«Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, τείχους στον Έβρο, καθώς και χωριστών πτερύγων στα νοσοκομεία για τους μετανάστες, αποτελούν μέτρα φασιστικής νοοτροπίας. Μαζί με τα καθημερινά πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και με την γενική όξυνση της καταστολής τόσο εναντίον των μεταναστών όσο κι εναντίον όσων αγωνίζονται, δημιουργούν ένα πλαίσιο απαρτχάιντ και αστυνομοκρατίας στην Ελλάδα του 2012. Και αυτή ακριβώς η πολιτική, χέρι χέρι πάντοτε με την προπαγάνδα των media, είναι που ενισχύει τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα για το συλλαλητήριο. «Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι οι Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά πρέπει να παλέψουμε μαζί ενάντια στη μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει εξίσου τις ζωές μας. Για την άνοδο της ανεργίας και της εγκληματικότητας δεν φταίνε οι μετανάστες. Υπεύθυνα είναι τα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ κι εργοδοσίας που σπρώχνουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που καταστρέφουν τις υπηρεσίες πρόνοιας για τους κοινωνικά αποκλεισμένους. Σήμερα στο στόχαστρο είναι οι μετανάστες, αύριο θα είμαστε και όλοι οι υπόλοιποι. Ήδη στην Ουγγαρία φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για ανέργους και ανάλογης λογικής είναι και τα εργασιακά στρατόπεδα της υπερεκμετάλλευσης, δηλαδή οι “Ειδικές Οικονομικές Ζώνες”, που θέλουν να στήσουν σε όλη τη χώρα.

Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τα ρατσιστικά πογκρόμ και την αστυνομοκρατία, Νομιμοποίηση, ίσα δικαιώματα, και πλήρης δυνατότητα μετακίνησης στο εξωτερικό για τους μετανάστες – Άσυλο στους πρόσφυγες – Κατάργηση του Συμφώνου μετανάστευσης της ΕΕ και αποχώρηση από τη συνθήκη Δουβλίνο 2. Έξω οι ναζί από τη Βουλή και τις γειτονιές. Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί για τα μεροκάματα, την ασφάλιση, τις ελευθερίες μας”.

Την κινητοποίηση υποστηρίζουν μέχρι στιγμής δεκάδες φορείς και οργανώσεις ανάμεσά τους το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η  Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Πακιστανική Κοινότητα, η Πρωτοβουλία των Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων στο Πολυτεχνείο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση ΚΕΕΡΦΑ στην ΑΣΟΕΕ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Πάτρα: Αντιφασιστική συγκέντρωση

Λαμία: Έξω οι νεοναζί

Νορβηγία: Δικάζεται ο νεοναζί Μπρέιβικ - Φράξτε το δρόμο στους φονιάδες

Tιμητική εκδήλωση για τους ηρωικούς Πακιστανούς