Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής καλούν την Πέμπτη 26/4 στην πλατεία Αγ. Γεωργίου οι Λαϊκές Συνελεύσεις Πάτρας.
Το κείμενο κάλεσμα που κυκλοφόρησαν αφού θυμίζει τις δολοφονικές δράσεις της Χρυσής Αυγής ανάμεσά τους και την απόπειρα δολοφονίας του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα καταλήγει: “Στις λίγες μέρες που μετράει η παρουσία τους στην γειτονιά της Άνω Πόλης έχουν προσπαθήσει να εκφοβίσουν τους καταστηματάρχες και τους γείτονες με παράνομες τακτικές εισβολέα (επίδειξη «ισχύος» με ρόπαλα, ασπίδες, κράνη κλπ). Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας φοβίσουν. Φορώντας την αντιμνημονιακή μάσκα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι οι μόνοι που θέλουν να σώσουν τη χώρα. Ταυτόχρονα είναι οι πρώτοι που καταγγέλλουν την απεργία στη Χαλυβουργία τασσόμενοι υπέρ της εργοδοσίας. Μετά αλλάζοντας τακτική δηλώνουν υποκριτικά ότι είναι κοντά στους απεργούς. Με την εξαθλίωση που φέρνουν τα νέα βάρβαρα μέτρα Ε.Ε. και ΔΝΤ στην κοινωνία, δίνεται η ευκαιρία σε φασιστικές συμμορίες που ήταν εκτός νόμου να δράσουν. Το απάνθρωπο πολιτικό κατεστημένο προωθεί τα ακραία στοιχεία προκειμένου να επιβάλλει ακόμα περισσότερη εξαθλίωση και υποδούλωση στην κοινωνία μέσω του φόβου και της μισαλλοδοξίας. Στον αγώνα κατά του Μνημονίου και υπέρ των ζωών μας δεν χωράνε φασιστικές αντιλήψεις, αλλά η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός και η αμεσοδημοκρατία.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να δηλητηριάσουν τις ψυχές και τα μυαλά των παιδιών μας στα σχολεία, των συμπολιτών μας και ολόκληρης της πατρινής κοινωνίας με τις μισάνθρωπες αντιλήψεις τους. Απαιτούμε να κλείσουν άμεσα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Άνω Πόλη που αποτελούν ντροπή και προσβολή των δημοκρατικών αντιλήψεων του ελληνικού λαού, καθώς και να μην ανοίξουν ξανά σε καμιά γειτονιά της Πάτρας».