Απεργία στην Εμπορική

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί την Τετάρτη 3 Οκτώβρη ο Σύλλογος Εργαζόμενων Εμπορικής Τράπεζας. Η απεργία έχει προειδοποιητικό, όπως τονίζει ο Σύλλογος, χαρακτήρα και η συνέχειά της θα αποφασιστεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζόμενων που θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες.

“Η απεργία γίνεται για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις που έχουμε κατοχυρώσει, για να καταλάβουν παλιοί και νέοι εργοδότες ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με λιγότερα από όσα έχουμε κατακτήσει”, μας είπε ο Άγις Καραβασίλης, εργαζόμενος στην Εμπορική και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, “Πιστεύω ότι η απεργία θα έχει μεγάλη συμμετοχή από τους συναδέλφους. Είναι καθήκον μας ν' αγωνιστούμε αλλά ταυτόχρονα είναι καθήκον μας ν' αρχίσουμε ξανά όπως παλιά να συζητάμε για το τραπεζικό σύστημα, το ρόλο και τη λειτουργία του, επαναφέροντας τις προτάσεις για κοινωνικοποίησή του”.

Την ίδια στιγμή η ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων) αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση προχωρήσει τα σχέδιά της για ένταξη ταμείων υγείας του κλάδου στον ΕΟΠΥΥ. Οι επιθέσεις στους εργαζόμενους -είτε αυτές προέρχονται από τους τραπεζίτες στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν τα τεράστια κέρδη τους, είτε από την μνημονιακή κυβέρνηση στην προσπάθειά της να σώσει τα κέρδη των τραπεζιτών- χρειάζονται απεργιακή απάντηση με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Εμπορική και άπλωμά τους σε όλες τις τράπεζες.