Συνέλευση του Σωματείου στο Δήμο Χαλανδρίου

Στις 25/9 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων του Δήμου Χαλανδρίου. Η αίθουσα του Δημαρχείου αποδείχτηκε πολύ μικρή αφού οι εργαζόμενοι γέμισαν διαδρόμους, σκάλες και το πεζοδρόμιο. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή και η μαχητική διάθεση για την απόκρουση της γενικής επίθεσης της συγκυβέρνησης κυριάρχησε στη συνέλευση.

Παραφωνία ήταν η στάση του ΔΣ. Στην εισήγηση του προέδρου δεν ακούστηκε ούτε λέξη για οργάνωση της μάχης ενάντια σε αυτή την κατάσταση. Ούτε λέξη ούτε έστω αναφορά στην κυβέρνηση, ενώ η συμμετοχή στην Γενική Απεργία της επόμενης ημέρας έμπαινε με ερωτηματικό.

Bέβαια στη συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση του προέδρου και την τοποθέτηση μελών του ΔΣ, όλα αυτά αγνοήθηκαν και μπήκαν τα πραγματικά προβλήματα. Η συμμετοχή στη Γενική Απεργία θεωρήθηκε δεδομένη, ενώ μπήκε με πολλή ένταση το ζήτημα της κλιμάκωσης της απεργίας με ευθείες επιθέσεις στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, μη εξαιρουμένης της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το πρόβλημα σε αυτή την κατεύθυνση είναι ότι όλα αυτά έμπαιναν ανοργάνωτα με φωνές για δυναμικούς αγώνες πέρα από τις 24ωρες και 48ωρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από όλους αυτούς που έβαζαν αυτά τα ζητήματα, σχεδόν κανείς δεν πήρε το λόγο και να τα θέσει συγκροτημένα.

Είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά είναι δυναμικό κομμάτι του κλίματος που επικρατεί σε όλους τους χώρους και στην κοινωνία συνολικά. Ότι μπορούμε να αποκρούσουμε τα μέτρα και να γκρεμίσουμε αυτή την κυβέρνηση ανοίγοντας έτσι άλλους δρόμους. Αυτό ήταν το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής στην συνέλευση και της αγωνιστικής διάθεσης που κυριάρχησε.

Όλοι αυτοί που συντάχθηκαν με αυτό το κλίμα πρέπει να το αξιοποιήσουν, παίρνοντας ανάλογες πρωτοβουλίες. Πρώτα από όλα να απαιτήσουν νέα Γενική Συνέλευση που θα δεσμευτεί με συγκεκριμένες αποφάσεις, εκλέγοντας απεργιακές επιτροπές-επιτροπές αγώνα που θα αναλάβουν το συντονισμό όλων των εργαζόμενων του Δήμου( παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα κτλ) και ακόμα το συντονισμό με άλλους εργαζόμενους των Δήμων που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

Νίκος Γεωργίου