Περιστέρι: Νεκρός στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου για το θάνατο του Άγγελου Τσεσμελή στις 27 Σεπτέμβρη κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Α. Τσεσμελής πέθανε από την καρδιά του την ώρα που ο ίδιος μαζί με πολλούς γονείς και γυμναστές διαμαρτύρονταν προς τη δεξιά διοίκηση του Δήμου για το κλείσιμο του Κολυμβητήριου.

Ένα κομμάτι της ανακοίνωσης αναφέρει: «Ο Άγγελος Τσεσμελής έφυγε υπερασπιζόμενος το αυτονόητο, το δικαίωμα των παιδιών όλων μας, να περνούν κάποιες ώρες ξέγνοιαστα, να αθλούνται, να χαίρονται(...)

Αυτοί που πριν λίγα χρόνια, μας πιπίλιζαν το μυαλό με τις Χρυσές Ολυμπιάδες, που έβγαζαν περισπούδαστους λόγους για το αθλητικό πνεύμα, έρχονται τώρα να στερήσουν από όλους μας έναν από τους ελάχιστους δημόσιους χώρους(...).

Αυτοί στο Περιστέρι έχουν όνομα και επίθετο. Μιλάμε για τον «κύριο» Παχατουρίδη και τον« κύριο» Λώλο οι οποίοι με μεγάλο θράσος φώναξαν «αρκετά σας ανεχτήκαμε», στους συγκεντρωμένους συμπολίτες μας.

Ο άτυχος Άγγελος Τσεσμελής λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ζητούσε να παρέμβει στο δημοτικό συμβούλιο. Όταν κατάλαβαν οι «δημοτικοί μας άρχοντες» τι συνέβη έφυγαν άρον-άρον από την πίσω πόρτα, χωρίς να δείξουν ούτε το στοιχειώδες ανθρώπινο ενδιαφέρον για την κατάσταση του άτυχου συμπολίτη μας».