Τα συνδικάτα κλείνουν την πόρτα στους Χρυσαυγίτες

Βροχή έρχονται οι πρωτοβουλίες και τα ψηφίσματα καταδίκης ενάντια στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στα Σωματεία και στα Συνδικάτα.

“Να πετάξουμε πάλι στο περιθώριο όπου ανήκουν τους μισάνθρωπους και δολοφόνους νοσταλγούς του φασισμού. Καλούμε όλον τον κόσμο να παλέψει ενωμένος στους δρόμους ενάντια στους «από πάνω», για την ανατροπή των μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής” αναφέρει το ψήφισμα της Δ’΄ΕΛΜΕ. Θεσσαλονίκης που θα πάρει άμεσα πρωτοβουλία (με απεύθυνση σε διδασκαλικούς συλλόγους, τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ, τους συλλόγους Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και όσους άλλους φορείς ενδιαφέρονται) για τη συγκρότηση διαρκούς επιτροπής εκπαιδευτικών ενάντια στο φασισμό, με στόχο την οργάνωση και συνδιοργάνωση αντιφασιστικής συναυλίας, εν όψει της 28ης Οκτωβρίου.”

Πριν από λίγες μέρες οι εργάτες του εργοστάσιου Παπουτσάνης δεν επέτρεψαν την είσοδο σε ομάδα της Χρυσής Αυγής. Σε απόφαση της γενικής συνέλευσης μαζί με την Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών δηλώνουν ανάμεσα σε άλλα ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση τη χώρα καταγωγής, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί με το σωματείο τους θα πρωτοστατούμε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ίδια δικαιώματα στη δουλειά, στην υγεία, στην πρόνοια. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής η οποία έχει ιδρύσει γραφείο Ευρέσεως Εργασίας στην περιοχή της Εύβοιας και πατώντας στην ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά, προωθεί τις πιο αντεργατικές και ρατσιστικές πρακτικές».

Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής έβγαλε και η συνέλευση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αρτας που ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: “Στόχος τους τελικά, είναι το εργατικό κίνημα και ο κόσμος που παλεύει. Γι’αυτό χρησιμοποιούν υποτιθέμενες πράξεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης, δίνοντάς τους ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο. Γι’αυτό χρησιμοποιούν αγαθά όπως το αίμα, που έχουν πανανθρώπινη αξία, για να διαδώσουν το φασιστικό τους δηλητήριο... Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί”.

«Η Χ.Α. αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Οχι μόνο δεν είναι αντισυστημική, όπως θέλει δήθεν να παρουσιάζεται, αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος” αναφέρεται σε ομόφωνο ψήφισμα της συνέλευσης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. “Εμείς οι οικοδόμοι με το Συνδικάτο μας θα μπούμε εμπόδιο και δεν θα επιτρέψουμε ούτε στους σαλονάτους του αστικού συστήματος ούτε στους μπράβους του να μας βάλουν στο χέρι για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους”.