Εκλογές στην Πακιστανική Κοινότητα

Στις 21 Οκτώβρη έχουμε τις εκλογές της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας “Η Ενότητα”. Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας είναι από τις μεγαλύτερες κοινότητες μεταναστών στην χώρα. Την προηγούμενη φορά στις εκλογές για πρόεδρο της κοινότητας ψήφισαν 20.000 κόσμος, αυτή την φορά περιμένουμε γύρω στις 25.000 με 30.000 άτομα να συμμετέχουν στις εκλογές. Στήνουμε κάλπες σε 25 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Στην Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις, σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και εκείνη την ημέρα θα θέλαμε την βοήθεια όλων για να περιφρουρήσουμε τις εκλογές μας.

Σε αυτές τις εκλογές έχουμε τρεις υποψήφιους. Φέτος μετά από εννέα χρόνια στην προεδρία της Κοινότητας δεν κατεβαίνω υποψήφιος, όμως στηρίζω τον Μαλίκ Αμπντούλ Ματζίντ. Εμείς πιστεύουμε πως η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος πρέπει να βρίσκεται μαζί με τα συνδικάτα, με τα Εργατικά Κέντρα, με τις οργανώσεις του απλού κόσμου στην Ελλάδα. Ο αγώνας για τα δικαιώματά μας είναι αγώνας μαζί με τους Έλληνες. Οι Πακιστανοί στην Ελλάδα κατά μεγάλη πλειοψηφία είναι εργάτες και πρέπει να συνεργάζονται με τους ντόπιους εργάτες, με τα συνδικάτα, με τα εργατικά κέντρα. Εγώ είμαι απλός εργαζόμενος στο νοσοκομείο Σωτηρία και στο Σισμανόγλειο και παίρνω 600 ευρώ. Ξέρω τι σημαίνει να είσαι εργάτης. Έτσι ζουν και οι ντόπιοι εργάτες γι’ αυτό και λέω όλοι μαζί -ντόπιοι και μετανάστες- πρέπει να παλέψουμε για καλύτερα μεροκάματα και δικαιώματα.

Έτσι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Από τους 279 Πακιστανούς που είχαν μπει στην μαύρη λίστα των μυστικών υπηρεσιών και τα κόκκινα εντάλματα εμείς δεν κάναμε πίσω. Τα βάλαμε και με την χούντα στο Πακιστάν και με τις μυστικές υπηρεσίες. Γι' αυτό την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας την γνωρίζουν οι Πακιστανοί σε όλο τον κόσμο.

Οι άλλοι υποψήφιοι πιστεύουν πως ο καλύτερος τρόπος είναι να συνεργαστούμε με τις αρχές. Με την αστυνομία, με τις διάφορες υπηρεσίες, με τις πρεσβείες και τελικά αυτοί οι συμπατριώτες μας καταλήγουν να γίνονται συνεργάτες ενός συστήματος που δεν θέλει να ακούει για τα δικαιώματά μας.

Προσωπικά θα συνεχίσω να είμαι στην διοίκηση της Πακιστανικής Κοινότητας και μαζί με την Ένωση Μεταναστών Εργατών θα προσπαθούμε να ενώνουμε μαζί Πακιστανούς, και όλους τους μετανάστες, με τους ντόπιους εργάτες και να παλεύουμε όλοι μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω από μέσα από την καρδιά μου όλα τα συνδικάτα, τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και όλους τους απλούς εργαζόμενους, όλους τους αντιρατσιστές και αντιφασίστες, όλη την Αριστερά, αλλά ειδικότερα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κυρίως το ΣΕΚ και την Εργατική Αλληλεγγύη που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν τόσο δίπλα μας. Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε και θα νικήσουμε.

Τζαβέντ Ασλάμ, απερχόμενος πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας, πρόεδρος Ένωσης Μεταναστών Εργατών