Συζήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ

Την Τρίτη 25/9 έγινε παρέμβαση από συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης στη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι, όπου μοιράσαμε υλικό για την Πανεργατική Απεργία και για την Πανελλαδική Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης την Κυριακή.

Στην συζήτηση που ακολούθησε αποτυπώθηκε η κατάσταση, αλλά και οι αντιφάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της εισήγησης έγινε μια απλή παράθεση των μέτρων και των επιθέσεων της κυβέρνησης, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μία μέρα πριν την πανεργατική απεργία η ομιλία ξεκίνησε με αναφορά στους "εργαζόμενους αστυνομικούς" ενώ έλαμψε δια της απουσίας της η οποιαδήποτε αναφορά στην κλιμάκωση των αγώνων, των απεργιών για την ανατροπή των επιθέσεων.

Από την άλλη πλευρά υπήρξαν αιχμηρές τοποθετήσεις από τον κόσμο, που καλούσαν σε ενίσχυση της αντίστασης ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και στην κλιμάκωση των αγώνων.

Στην τοποθέτηση του συντρόφου από την Εργατική Αλληλεγγύη τονίστηκε το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας μία αδύναμη κυβέρνηση, η όποια δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο και με την αναμονή, αλλά με απεργιακούς αγώνες διαρκείας.

Καλέσαμε σε ενωτική δράση σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μέτρων και για την μαχητική απάντηση στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Αλεξάνδρα Μαρτίνη