Ούτε ο Σόιμπλε να ήταν δήμαρχος

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που μας έδωσε ο Δημήτρης Καραβίδας, εργαζόμενος στο Βρεφοκομείο της Αθήνας για την κατάσταση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου και τη μάχη των εργαζόμενων να κρατήσουν τις δουλειές τους:

«Οι Παιδικοί Σταθμοί από 120 πέρσι, έχουν μείνει 82. Οι εργαζόμενοι μαζί με τις διάφορες Διευθύντριες και Διευθυντές είναι 769. 250 άτομα έχουν φύγει με σύνταξη αφού φοβούνται απολύσεις και εφεδρείες. Τα παιδιά που έχουν πάρει φέτος στους Παιδικούς με το ζόρι φτάνουν τα 5.280. Πέρσι τα παιδιά που φιλοξενούνταν ήταν 5.500, ενώ οι αιτήσεις φέτος ήταν πάνω από 9.500.

Οι συμβασιούχοι που έχουν μείνει πλέον είναι 160, αφού έδιωξαν 272 άτομα με απόφαση της Περιφέρειας και τη στήριξη του Καμίνη. Κάναμε δύο παρεμβάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Βρεφοκομείου για να κρατηθούν στη δουλειά. Την πρώτη φορά η πρόεδρος Ηλιοπούλου αφού πέρασε μια απόφαση που ήθελε, αρνήθηκε να συνεχίσει το ΔΣ με το θέμα των εργαζόμενων. Εμείς προσπαθήσαμε να συνεχιστεί, αλλά η ίδια προσποιήθηκε ότι λιποθύμησε και έληξε εκεί. Τη δεύτερη φορά με κινητοποίηση τα καταφέραμε να παρθεί η απόφαση για να μείνουν, αλλά έκαναν την παρέμβαση τους Περιφέρεια και Καμίνης. Και τον Σόιμπλε να είχαμε Δήμαρχο, θα ήταν λιγότερο μνημονιακός».

Στη συνέχεια μας τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζόμενων δεν είναι συντεχνιακός. «Παλεύουμε να κρατήσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου σε υψηλό επίπεδο. Το Βρεφοκομείο υπάρχει 160 χρόνια. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάνει δωρεές για να επιτελεί κοινωνικό σκοπό. Αυτοί θέλουν όχι μόνο να διαλύσουν τον Οργανισμό, αλλά και να βάλουν χέρι στην περιουσία του. Οι αγώνες μας είναι και υπέρ των γονιών. Ποιος θέλει το παιδί του να μην έχει ασφάλεια, να μην υπάρχει φύλακας; Να πεταχτεί κανένα παιδάκι έξω να το χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο; Το 80% των Παιδικών λειτουργούν αντιπαιδαγωγικά γιατί υπάρχει μόνο μία βρεφοκόμος αντί για δύο που λένε οι παιδαγωγικοί κανονισμοί. Υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι τρία σε ένα. Και φύλακας, και τραπεζοκόμος και δεν ξέρω τι άλλο. Επίσης, η πρόεδρος κάνει ρεβανσιστικές μετακινήσεις. Σε όσους κινητοποιούνται, τους αλλάζει θέση με το έτσι θέλω».