ΠΟΕ - ΟΤΑ: Κάλεσμα σε καταλήψεις και κλιμάκωση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους. Τη Δευτέρα 1/10, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε παρέμβαση στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ενώ για την Τετάρτη 3/10 η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί σε μηχανοκίνητη πορεία σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών και στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι με αφετηρία την Πλατεία Καραϊσκάκη.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε “συντονισμό και κλιμάκωση με κάθε τρόπο των κινητοποιήσεων” και την ΑΔΕΔΥ συγκεκριμένα να καλέσει σε “κατάληψη όλων των Δημοσίων κτιρίων (Υπουργεία, Ταμεία, Δημόσιοι Οργανισμοί κ.λπ.)”. Σύμφωνα με την απόφασή της:

“Την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση, προχωρούμε στο κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των Δήμων. Καταλαμβάνουμε τα Δημαρχεία και άλλα Δημοτικά κτίρια. Διοργανώνουμε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24) στις 6 το απόγευμα και συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο των συνδικάτων και όχι μόνο, στην Πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε και παραμένουμε στο Σύνταγμα”.

Το περασμένο Σάββατο το πρωί στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των σωματείων της Αττικής, όπου έγιναν τοποθετήσεις που έβαζαν το ζήτημα της κλιμάκωσης, με πιο χαρακτηριστική αυτή του σωματείου της Καλλιθέας να προχωρήσει η ομοσπονδία σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Τον Οκτώβρη το 2011 με την απεργία διαρκείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στους δήμους βρέθηκαν στην εμπροσθοφυλακή του κινήματος που γκρέμισε την κυβέρνηση ΓΑΠ. Αυτή είναι η στιγμή να ξαναπιάσουμε το νήμα της κλιμάκωσης και να στείλουμε στον αγύριστο συγκυβέρνηση, μνημόνια και τρόικα.

• Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης εμπόδισαν την ανάθεση με διαγωνισμό την υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού σε ιδιώτες, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 26/9 έξω από την κοινότητα Περαίας με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο προγραμματισμένος διαγωνισμός. Σε καταλήψεις δημοτικών κτιρίων προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαμαριάς, που απευθύνουν κάλεσμα να μετατραπούν οι Δήμοι σε κέντρα αντίστασης όχι μόνο των εργαζόμενων των ΟΤΑ, αλλά όλων των κοινωνικών ομάδων.