Εκδήλωση για το Ευρώ

Πάνω από 120 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στο Κτήμα Δρακόπουλου στα Πατήσια με θέμα “Θα κάνουμε τα πάντα για το ευρώ; Υπάρχει ζωή εκτός ΕΕ”.

Την εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική επιτροπή Πατήσια-Γαλάτσι-Κυψέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής άνοιξαν με τις εισηγήσεις τους ο Δημήτρης Πετρόπουλος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Κώστας Παππουλής από το ΜΑΑ, ενώ ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.

Κοινός τόπος αναδείχθηκε στις εισηγήσεις και στις τοποθετήσεις η ανάγκη να ανοίξει ευρύτερα η αντιπαράθεση με την άποψη ότι ευρώ και ΕΕ είναι μονόδρομος απέναντι στους συνεχιζόμενους εκβιασμούς της ντόπιας και ξένης τρόικας. Εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναδείχθηκε η σημασία της εξόδου από ευρώ-ΕΕ στα πλαίσια του αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης για διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση των τραπεζών και εργατικό έλεγχο. Αρκετοί ομιλητές μίλησαν για την ανάγκη κοινής δράσης όλης της αριστεράς, στα πλαίσια της οποίας μπορεί να ανοίξει με παραγωγικό τρόπο η συζήτηση για τη στάση απέναντι στο ευρώ και την ΕΕ, ενώ αρκετοί αναφέρθηκαν στην ανάγκη αντιμετώπιση της δολοφονικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.