ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Ομιλητές ήταν ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας και η Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου, εργαζόμενη στο ΥΠΠΟ και μέλος της τοπικής Κίνησης. Στην αρχή η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Πακιστάν και στις άθλιες συνθήκες που καλούνται να επιβιώσουν οι πλημμυροπαθείς. Τονίστηκε η ανάγκη για ηθική και υλική στήριξη. Όμως, η συζήτηση δεν έμεινε εκεί. Άγγιξε όλα τα πολιτικά ζητήματα. Πως θα διεκδικήσουμε άσυλο για τους πρόσφυγες και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Κανένας δεν έχει να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα χρειάζεται να στηριχτούμε στην οργανωτική δύναμη της ΚΕΕΡΦΑ, στην πολύτιμη εμπειρία της Ένωσης Μεταναστών Εργατών που δίνει εντυπωσιακό παρών στις απεργίες και στο νικηφόρο παράδειγμα του αγώνα των μεταναστών στη Σκάλα Λακωνίας.

Από τους συντρόφους μετανάστες εργάτες τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία που θα έχει η ενίσχυση των συνδυασμών που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού «εσείς είστε δίπλα μας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τζαβέντ Ασλάμ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Σαίντ, μετανάστης από το Πακιστάν, που θα είναι υποψήφιος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Η συζήτηση και η δράση μας δεν θα σταματήσει με αυτή την εκδήλωση. Στο τέλος συγκροτήσαμε 8μελη επιτροπή που θα οργανώνει τις δράσεις μας σε σχέση με την προπαγάνδιση στις γειτονιές και θα συναντήσει τα εργατικά σωματεία της περιοχής για να στηρίξουν πολιτικά και οικονομικά την καμπάνια συμπαράστασης.

Δημήτρης Αγωγιάτης