Απεργία στον ΟΤΕ

Παράλληλα το ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε “24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που το εύρος, την έκταση και της ημερομηνίες θα καθορίσει η Εκτελεστική Επιτροπή, ανάλογα με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων αλλά και τις κινητοποιήσεις για ευρύτερα ζητήματα, που αφορούν τις εξελίξεις στα εργασιακά-ασφαλιστικά αλλά και φορολογικά θέματα που απασχολούν το σύνολο των εργαζομένων στη χώρα”.

Την ημέρα της στάσης εργασίας είχε προγραμματιστεί το ΔΣ του ΟΤΕ. Την παραμονή ο Διευθύνων Σύμβουλος Βουρλούμης, αφού πρώτα με επιστολή του έθετε προϋπόθεση για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δ.Σ. την μη πραγματοποίηση της στάσης εργασίας, αποφάσισε να αναβάλει το συμβούλιο.  Η ΟΜΕ ΟΤΕ κατήγγειλε  αυτή την αυθαίρετη κίνηση, αλλά και την επίθεση στο δικαίωμα της απεργιακής κινητοποίησης και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν κανονικά στην κινητοποίηση, με στόχο να δοθεί απάντηση και στη Διοίκηση Βουρλούμη αλλά και στην κυβέρνηση.

“Σε μια περίοδο που οι κατακτήσεις βρίσκονται στην «προκρούστια κλίνη» του Μνημονίου και της τρόικας, ο ΟΤΕ βρίσκεται στη δίνη οικονομικής αλλά και διοικητικής κρίσης, ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας η ρήξη και η ανατροπή των πολιτικών που εξυφαίνονται”, απάντησε η ΟΜΕ ΟΤΕ και προχώρησε στα πλαίσια της τρίωρης στάσης σε ομιλίες στα κτήρια του ΟΤΕ, παρέμβαση στη Διοίκηση και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών.