ΣΕΡΡΕΣ - Η ανάρτηση του ΤΣΕ συνιστά “βεβήλωση”!!!

«Τη συνέντευξή τύπου ακολούθησε επίθεση από κάποια τοπικά κανάλια και δηλώσεις καταγγελίας και καταδίκης από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του Μπόλαρη, Φωτιάδη, στις Σέρρες ότι ‘βεβηλώθηκε το πρόσωπο του εθνάρχη Κωσταντίνου Καραμανλή’ επειδή διακοσμήσαμε με αφίσες το χώρο της συνέντευξης και καλύψαμε το πορτρέτο του με μια σημαία του Τσε Γκεβαρα» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Γιάννης Κούτρας. «Πρόκειται για γελοίες καταγγελίες. Δεν ξεχνάμε ότι όλη τη δεκαετία του ’70 οι εργαζόμενοι και οι νέοι αυτής της χώρας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πολιτικές του θείου του πρώην πρωθυπουργού και όσων τον ακολούθησαν. Γι’ αυτό και  αρκετός κόσμος της πόλης επικρότησε τη στάση μας. Αυτοί που φαίνεται να έχουν πλέον ξεχάσει τα πάντα είναι, μάλλον, το ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοί του».

«Η ανάρτηση της εικόνας του Τσε ΓκεΒάρα σε πλευρά της αίθουσας, στην οποία δινόταν η συνέντευξη τύπου, δε συνιστά ‘βεβήλωση’ της αίθουσας» αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα σε  ανακοίνωσή της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς».

«Ο Τσε Γκεβάρα αποτελεί μια παγκόσμια εμβληματική μορφή, η οποία σηματοδοτεί το διαρκή αγώνα εναντίον του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης του καπιταλισμού, η οποία απειλεί να βυθίσει στη φτώχεια δισεκατομμύρια ανθρώπους, η δικαίωση του αγώνα του Τσε Γκεβάρα αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός. Από την άλλη, τα τραγικά αποτελέσματα της ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ και την Ευρωπαϊκή Ένωση στοιχειώνει το πρόταγμα του ‘ανήκομεν εις την Δύσην’ και του ‘ευρωπαϊκού προσανατολισμού’ της χώρας μας».