Εργατικη Αλληλεγγυη - Βδοματιάτικη εφημερίδα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ - Στόχος: 120.000 ευρώ. Στηρίξτε τη φωνή των αγώνων σας

Κανείς άλλος δεν έχει βρεθεί τόσες φορές στην πύλη του ΔΟΛ όσες η Εργατική Αλληλεγγύη. Όχι μόνο τώρα που οι επιθέσεις εντάθηκαν, αλλά από την πρώτη στιγμή που άρχισε να φαίνεται πως η κατάσταση στα ΜΜΕ σκληραίνει. Τα τελευταία χρόνια -και παρά την δεκαετή υπερκερδοφορία τους- τα αφεντικά των ΜΜΕ έχουν αρχίσει τις επιθέσεις. Η προσπάθειά τους να ρίξουν το βάρος της μείωσης των κερδών τους στους εργαζόμενους φτάνει σε εξωφρενικές καταστάσεις. Το παράδειγμα του Ελεύθερου Τύπου με την Αγγελοπούλου να πετάει 400 άτομα στο δρόμο έσπασε  πολλές αυταπάτες σε δεκάδες εργαζόμενους. Η Εργατική Αλληλεγγύη ήταν εκεί. Όχι μόνο με την εμφανή παρουσία συμπαράστασης, αλλά κυρίως -και πάνω από όλα- με τις πρωτοβουλίες και τις καμπάνιες εξωστρέφειας. Το ίδιο γίνεται σήμερα και με την μάχη στο ΔΟΛ αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ. Είναι μια μάχη που θα δοθεί επί μακρόν. Και θέλουμε την Εργατική Αλληλεγγύη στο πλευρό μας. Να μας στηρίξει ηθικά αλλά κυρίως πολιτικά. Και ξέρουμε πως η Εργατική Αλληλεγγύη θα είναι μαζί μας σε όλους τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε στη συνέχεια. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται και την δική μας ενίσχυση. Είναι ώρα να ενισχύσουμε την δική μας φωνή. Τα 40 ευρώ που συνεισέφερα στην καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης ξέρω πάρα πολύ καλά πως είναι ένα χρηματικό ποσό που θα γυρίσει σε μας.

Γιάννα Σακελλαρίου, Επιτροπή Εργαζόμενων στο ΔΟΛ

Χρόνια τώρα η Εργατική Αλληλεγγύη είναι η εφημερίδα που στηρίζει όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Χωρίς προϋποθέσεις. Η παρουσία της σε όλες ανεξαιρέτως τις εργατικές μάχες των τελευταίων δύο δεκαετιών αποδεικνύει την σταθερή και αταλάντευτη στάση της στο πλευρό των εργαζόμενων. Σήμερα ωστόσο που οι επιθέσεις απέναντι σε όλα τα κεκτημένα, εργασιακά, κοινωνικά αλλά και δημοκρατικά, χτυπιούνται κατά αυτόν τον τρόπο, η Εργατική Αλληλεγγύη μπορεί να γίνει εργαλείο στα χέρια των εργαζόμενων. Απέναντι στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και των πολιτικάντηδων κάθε είδους. Απέναντι σε όσους προσπαθούν να φιμώσουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζόμενων και προσπαθούν να κλείσουν κάθε προσπάθεια αντίδρασης στα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η Εργατική Αλληλεγγύη αποτελεί έναν πυλώνα ενημέρωσης για όλους τους εργαζόμενους. Μέσα από τις σελίδες της περνάει σταθερά εδώ και δεκαετίες ολόκληρο το εργατικό κίνημα. Και ταυτόχρονα οργανώνεται και η αντίσταση και η συμπαράσταση σε όλους τους αγώνες. Διαγράφεται η δυνατότητα που έχουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας. Σε αυτή την οικονομική εξόρμηση, εν μέσω μιας από τις σημαντικότερες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών, είναι σημαντικό να ενισχύσουμε οικονομικά την εφημερίδα που στηρίζει τους αγώνες μας. Προσωπικά στηρίζω πάντα την οικονομική καμπάνια της Εργατικής Αλληλεγγύης αφού γνωρίζω πως δεν έχει άλλους πόρους και συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο.

Σπύρος Κότσιας

πρώην Πρόεδρος της ΠΟΣ

Η Εργατική Αλληλεγγύη σίγουρα είναι ένα μέσο που μπορούμε να μαθαίνουμε τι συμβαίνει σε κάθε χώρο, στους εργατικούς χώρους αλλά και στα σχολεία. Εγώ είμαι μαθήτρια. Αν διαβάσει η μαμά μου την Εργατική Αλληλεγγύη μπορεί να μάθει με τον καλύτερο τρόπο τι συμβαίνει στα σχολεία. Όπως και εγώ διαβάζοντάς την μαθαίνω τι συμβαίνει σε άλλους χώρους πέρα από το σχολείο μου, π.χ. τι κάνουν οι πυροσβέστες, ή οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Εργατική Αλληλεγγύη ενώνει τους αγώνες. Ο καθένας μπορεί να γράψει και εγώ μπορώ να διαβάσω τις απόψεις του και έτσι δεν κλείνομαι στον εαυτό μου. Γιατί τελικά για τον καθένα και την καθεμιά που την διαβάζει μας αφορούν όλες οι μάχες που δίνει ο κόσμος και εδώ και παγκόσμια. Ανακάλυψα πρόσφατα πως μια καθηγήτρια μου είναι συνδρομήτρια στην Ε.Α. εδώ και καιρό! Αυτό δείχνει ότι τελικά η Ε.Α. διαβάζεται από πολλούς. Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι ένα βασικό όπλο ενάντια στο ρατσισμό, για το αντιπολεμικό κίνημα, για τις καταλήψεις των μαθητών όχι μόνο για να εκφράζονται αυτές οι ιδέες αλλά και για να μπορούμε να τις διαδώσουμε. Αξίζει σίγουρα να ενημερώνεσαι από την Ε.Α. και αξίζει και να την ενισχύσεις. Είναι σίγουρο πως δεν πάνε χαμένα τα λεφτά σου. Γιατί τα τεύχη της εφημερίδας δεν πέφτουν από τον ουρανό. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι, να την πουλάμε και να την διαδίδουμε για να μπορεί να βγαίνει αλλά και να την ενισχύσουμε όλοι, από έναν μαθητή σαν και μένα, μέχρι και την γιαγιά μου ακόμα. Εγώ σκοπεύω να ενισχύσω τον άλλο μήνα με 20 ευρώ.

Βασιλική Χριστοπούλου, 4ο Λύκειο Αλίμου

Προσωπικά ενημερώνομαι από την Εργατική Αλληλεγγύη για τις μάχες που δίνονται και για τους τρόπους που αυτές πρέπει να προχωρήσουν. Γιατί η Εργατική Αλληλεγγύη δεν ενημερώνει μόνο αλλά οργανώνει κιόλας. Βάζει την πολιτική γραμμή στο κίνημα, προπαγανδίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Βοηθάει στο να κινητοποιηθεί ο κόσμος, στο να μάθει να συντονίζεται. Πρώτη φορά έπεσε στα χέρια μου από έναν φίλο μου που την πουλούσε. Είναι σημαντικό που μοιράζεται χέρι-χέρι. Νομίζω πως αυτός είναι και ο λόγος που έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ένα τέτοιο εργαλείο βοηθάει στην πολιτική συζήτηση. Δεν φτάνει απλά η ενημέρωση, χρειάζεται να μπαίνεις στην μάχη και να προσπαθείς να κινητοποιείς. Και η Εργατική Αλληλεγγύη κάνει ακριβώς αυτό. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να ενισχύσουμε οικονομικά την Εργατική Αλληλεγγύη για να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ, ειδικά σε αυτή την περίοδο που το φοιτητικό κίνημα πρέπει να βγει μπροστά και να δώσει τη μάχη ενάντια στο Πανεπιστήμιο της Διαμαντοπούλου.

Δήμητρα Τάσου, Νηπιαγωγών Αθήνας

Στείλτε τις ενισχύσεις σας στο Λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 162/768339-16