ΠΟΕ – ΟΤΑ Εκλογές δεν γίνονται χωρίς τους εργαζόμενους

Η Ομοσπονδία εργαζόμενων στους Δήμους ετοιμάζεται να προχωρήσει  σε νέες κινητοποιήσεις αφού η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις και προσλήψεις αλλά ετοιμάζει και περαιτέρω περικοπή των αποδοχών των εργαζόμενων στο Δημόσιο μέσα από το νέο Μισθολόγιο.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά το υπουργείο Εσωτερικών αρνείται να καταβάλει εκλογικό επίδομα στους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Η κυβέρνηση «προσπάθησε και πάλι επικοινωνιακά να μας πείσει, αλλά και να στρέψει την κοινωνία εναντίον μας, ότι μας καταβάλλεται μέσω των εξόδων κίνησης, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά έχουν μειωθεί μόνο το 2010 κατά 20% (από 365,00 σε 295,00 ευρώ). Όποτε δε τους βολεύει χαρακτηρίζονται αποδοχές, ενώ άλλοτε είναι έξοδα κίνησης και βρίσκουν αφορμή τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Οικονομικών να τα πετσοκόβει», αναφέρει η ΠΟΕ ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της.

«Το περασμένο Σάββατο το ΔΣ του σωματείου μαζί με συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης ήρθαμε το πρωί στο Δημαρχείο και κάναμε περιφρούρηση με στόχο να υλοποιήσουμε την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ για αποχή» μας είπε ο Κώστας Μεγαγιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Δήμου Αγίας Παρασκευής. «Μετά από αυτή την παρέμβαση κάποιοι εργαζόμενοι που είχαν έρθει για δουλειά αποχώρησαν και έτσι η αποχή εφαρμόστηκε με επιτυχία. Στη συνέχεια την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 8.00 πμ. έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του συλλόγου, μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕ –ΟΤΑ που καλούσε τους συλλόγους να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις για να ακουστούν οι απόψεις των εργαζομένων για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η συνέλευση ήταν μαζική και αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία να στείλουμε έγγραφο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ που συνεδρίαζε την ίδια ημέρα το μεσημέρι έγγραφο, που ζητά τη “συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία διαρκείας και άλλες μορφές, όπως καταλήψεις κτιρίων κλπ, όχι με ορίζοντα τις εκλογές αλλά συνολικά την ανατροπή της ασκούμενης οικονομικής, ασφαλιστικής και εργασιακής πολιτικής της Κυβέρνησης και της Τρόικας”. Με τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν οι εργαζόμενοι σε κάθε Δήμο να πιέσουν την Ομοσπονδία για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».