ΑΔΕΔΥ: 48ωρη, συνέχεια και κλιμάκωση ενάντια σε διαθεσιμότητες και απολύσεις

«Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Μάρτη, μπορεί να γίνει η αφετηρία για να κλιμακώσουμε ακόμη περισσότερο όλοι μαζί ένα απεργιακό κύμα, για να σταματήσουμε τις απολύσεις. Ήδη στις 22 Μάρτη λήγει η διαθεσιμότητα χιλιάδων συναδέλφων/ισσών μας και θα έχουμε τις πρώτες μαζικές απολύσεις στο δημόσιο εδώ και έναν αιώνα».

Στη συνέχεια τονίζει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα. «Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ προετοιμάζουν νέα λιτότητα και νέες «διαρθρωτικές αλλαγές» για να ξανά-σώσουν τις τράπεζες και τα μεγάλα συμφέροντα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η κυβέρνηση είναι αδύναμη και με τις ψεύτικες διακηρύξεις της για το «πρωτογενές πλεόνασμα» που έχει αρχίσει να το «μοιράζει» σε κοινωνικές ομάδες, δεν πείθει κανένα. Το μόνο που μπορεί να μοιράζει είναι ξύλο, ΜΑΤ και χημικά. Τα οικονομικά αδιέξοδά της μεγαλώνουν και νέα μνημόνια ετοιμάζονται, νέες περικοπές, νέες απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα στα αρπακτικά της αγοράς. Όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε την συνέχιση και την κλιμάκωση των επιθέσεων σε βάρος των μισθών μας, της δουλειάς μας, των ασφαλιστικών ταμείων, της Υγείας και της Παιδείας. Και κανένας δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει να αγωνίζεται. Ούτε οι «διαθέσιμοι» συνάδελφοι, ούτε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ούτε οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ».

Η ανακοίνωση κλείνει με προτάσεις για το πώς μπορεί να πετύχει η διήμερη απεργία και με κάλεσμα για κλιμάκωση. «Οι απεργίες στις 19-20 Μάρτη χρειάζεται να έχουν τεράστια επιτυχία. Να βάλουμε απεργιακό λουκέτο σε κάθε νοσοκομείο, σχολείο, δήμο, σε κάθε υπηρεσία και η απεργιακή συγκέντρωση να μετατραπεί στο μαζικότερο απεργιακό ποτάμι των τελευταίων χρόνων.

Συναγερμός

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χτυπήσει συναγερμός σε κάθε εργασιακό χώρο. Να οργανωθούν απεργιακές επιτροπές που να ενημερώσουν για την απεργία, να συζητήσουν και να πείσουν όλους τους συναδέλφους. Από τα ξημερώματα να περιφρουρήσουμε τους χώρους δουλειάς μας, να οργανώσουμε μαζικές προσυγκεντρώσεις και μαζικά κατεβάσματα με τα πανό των σωματείων μας στην κεντρική συγκέντρωση την Τετάρτη στις 19 Μαρτίου.

Δεν σταματάμε όμως εκεί. Να προχωρήσουμε στα πρωτοβάθμια σωματεία μας προγραμματισμένα από τώρα στην δεύτερη μέρα της 48ωρης σε γενικές συνελεύσεις που να αποφασίζουν την απεργιακή συνέχεια και να απαιτήσουν από κάθε ομοσπονδία και την ΑΔΕΔΥ να κάνει το ίδιο.

Στις 1 και 2 Απρίλη υπάρχει σύνοδος κορυφής των υπουργών των οικονομικών της ΕΕ για να αποφασίσουν μαζί με την κυβέρνηση τις νέες επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους για να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση. Απαιτούμε από τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να χτίσουμε ένα μεγάλο κοινό απεργιακό μέτωπο διαρκείας που θα ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Να απολύσουμε Σαμαρά και Βενιζέλο πριν μας απολύσουν αυτοί.

Να ανοίξουμε με τους αγώνες μας την προοπτική των εργατών. Τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων. Για να έχουν το κουμάντο στην κοινωνία οι εργάτες και όχι τα παράσιτα και οι τραπεζίτες».